.

Un român a devenit prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificat verde

Distribuie prietenilor tai!

Un român a devenit prima persoană amendată la Roma pentru că nu avea certificat verde pentru a călători cu mijloacele de transport în comun. Bărbatul de 50 de ani a primit o amendă de 400 de euro.

Prima persoană care a fost amendată la Roma pentru că nu avea un certificat verde, devenit obligatoriu pentru a putea călători cu mijloacele de transport în comun este un român de 50 de ani, relatează cotidianul Corriere Della Sera.

În Italia a intrat în vigoare ceea ce presa numește „super Green-Pass” adică o măsură severă prin care doar persoanele care prezintă un certificat verde de vaccinare pot călători cu mijloacele de transport în comun.

„Nu îl am pentru că intenționez să mă vaccinez în zilele următoare”, a declarat românul atunci când a fost interogat de forțele de ordine, potrivit Corriere della Sera.

Românul a fost oprit de un echipaj al Poliției Locale din Roma în stația de autobuz Piazzale Flaminio, imediat după ce coborâse din mijlocul de transport în comun.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Agenții efectuau un control de rutină și i-au cerut certificatul verde bărbatului, iar acesta a recunoscut că nu are acest document pentru că nu este vaccinat.

„Nu îl am pentru că vreau să mă vaccinez zilele următoare” a spus românul, care a precizat că locuiește într-un oraș din afara Romei și se îndrepta spre locul de muncă.

Scuzele sale nu i-au convins pe polițiști, care l-au amendat pe loc cu 400 de euro.

De luni, 6 decembrie, în toată Italia s-au intensificat controalele în privința certificatului verde.

De exemplu, pentru a folosi transportul public (autobuze, tramvaie, metrou, trenuri regionale) persoanele au nevoie de certificatul verde obținut cu un test PCR valabil 72 de ore sau antigenic (valabil 48 de ore).

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.