.

Un oraș de 17 milioane de locuitori a intrat în carantină

Distribuie prietenilor tai!

Cei 17 milioane de locuitori din regiunea oraşului Shenzhen, care se află în sudul Chinei, au fost plasaţi în lockdown după ce autorităţile locale au detectat 66 de cazuri noi de COVID-19, a anunţat duminică guvernul local, care a decis totodată închiderea districtului financiar din această metropolă chineză, informează AFP.

Autorităţile din Shenzhen, oraş în care se află sediile unor giganţi din industria tehnologiei precum Huawei şi Tencent, le-au cerut localnicilor să rămână în locuinţele lor din cauza creşterii numărului de infectări provocate de varianta Omicron a noului coronavirus, după ce au închis deja în ultimele zile magazinele neesenţiale şi au interzis funcţionarea restaurantelor.

China a raportat duminică cel mai mare număr de infectări zilnice din ultimii ani, înregistrând un record de la începutul pandemiei de COVID-19, însă politica sa “zero COVID-19” începe să demoralizeze populaţia şi să ridice întrebări despre validitatea argumentelor aflate la baza ei.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Din cauza acestui vârf de infectări, cartierele de locuinţe au fost închise unul câte unul în Shanghai, cea mai populată metropolă a Chinei, precum şi şcolile, companiile, restaurantele şi centrele comerciale.

Tot duminică, autorităţile chineze au anunţat că rezidenţii din Shanghai nu mai pot să intre sau să părăsească oraşul fără un test COVID-19 cu rezultat negativ realizat în ultimele 48 de ore.

Oficialii din Shenzhen, care se învecinează la sud cu Hong Kong şi care are o populaţie de 17 milioane de locuitori, au anunţat duminică plasarea întregului oraş în lockdown după ce au fost depistate 66 de cazuri noi. Şi alte oraşe chineze din nord-est au fost plasate în carantină, într-o perioadă în care 19 provincii chineze luptă împotriva unor focare epidemiologice provocate de variantele virale Delta şi Omicron.

Yanji, un oraş cu 700.000 de locuitori aflat la graniţa cu Coreea de Nord, a fost plasat în întregime în lockdown. Metropola Jilin, în nord-estul ţării, a fost plasată în lockdown parţial, iar sute de cartiere sunt vizate de ordinul de carantină, a anunţat duminică un oficial local. Changchun, un oraş învecinat şi important centru industrial, cu 9 milioane de locuitori, a fost plasat în carantină încă de vineri.

Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

China, ţara în care noul coronavirus a fost depistat pentru prima dată la sfârşitul anului 2019, aplică o politică de toleranţă zero faţă de această epidemie. China reacţionează în urma apariţiei focarelor epidemiologice prin lockdownuri locale, testare în masă şi controlul deplasării populaţiei prin intermediul unor aplicaţii de monitorizare.

Însă noul record de cazuri zilnice, provocate în special de varianta Omicron, pune presiune pe această abordare.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.