.

Un oficial Facebook respinge implicarea Rusiei în campania Brexit

Distribuie prietenilor tai!

Nick Clegg, un fost vicepremier britanic, ajuns acum directorul pentru afaceri globale al gigantului de social-media Facebook, a declarat că nu există nici o dovadă potrivit căreia forţe externe, mai ales una ca Rusia, să se fi folosit de reţeaua de social media pentru a influenţa rezultatul referendumului din 2016 privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Potrivit lui Nick Clegg, Facebook a efectuat două analize comprehensive privind informaţiile sale anterior referendumului din iunie 2016 şi nu a găsit nici o dovadă privind vreo încercare importantă de influenţarea a rezultatului acestei consultări populare care a dus la activarea Articolului 50 al Tratatului Uniunii Europene.
Adversarii Brexit au contestat un anumit rol jucat de puterea de la Kremlin în acest referendum prin promovarea unor articole pe site-urile de ştiri sau reţelele de socializare pe teme delicate, cum ar fi imigraţia pentru a influenţa opinia electoratului britanic. Londra a precizat că nu a găsit nicio probă că Rusia ar fi interferat în acesta vot, iar Moscova a dezminţit constant o eventuală încercare în acest sens.
Nick Clegg, vicepremier britanic în perioada 2010-2015 şi un militant activ pentru rămânerea ţării sale în Uniunea Europeană, a declarat pentru BBC că originile euroscepticismului britanic existau cu mult înaintea lansării Facebook şi că timp de câţiva ani euroscepticismul a fost promovat chiar de media tradiţionale.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

În afară de Rusia, firma de consultanţă Cambridge Analytica a intrat în atenţia opiniei publice pentru rolul său în referendumului din 2016 privind Brexitul, după ce a obţinut date despre milioane de utilizatori Facebook fără permisiunea acestora. Firma a fost angajată de Donald Trump pentru campania sa dinaintea alegerilor prezidenţiale din SUA, din toamna lui 2016.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.