.

Un nou studiu demonstreaza faptul ca oamenii devin mai prosti odata cu trecerea anilor

Distribuie prietenilor tai!

Desi in perioada secolului XX oamenii au facut multe lucruri stupide, se pare ca testele IQ indicau o crestere a inteligentei in randul celor mai multi locuitori ai planetei. Surprinzator, chiar daca traim intr-o epoca a tehnologiei in care lucrurile se schimba foarte mult, lucrurile stau total diferit fata de secolul XX, cand vine vorba de inteligenta.

Conform unor noi studii, inteligenta oamenilor sufera un regres considerabil. Cei de la inc.com au pus tot felul de intrebari incercand sa gaseasca raspunsul pentru problema care duce la scaderea inteligentei oamenilor. Au incercat sa puna asta pe seama dietelor nesamatoase, a sistemelor de invatamant slabe sau dependenta de tehnologie.

In secolul XX, a fost o perioada in care IQ-ul oamenilor a crescut cu aproximativ 3 puncte pe deceniu, fiind cunoscuta perioada ca efectul Flynn. Acest trend sufera un regres de-odata, dupa cum arata un studiu efectuat recent de catre Ragnar Frisch Centre for Economic Research din Norvegia.

Interesant:   Ca si in alte dati, Ucraina afirma ca teritoriul Romaniei a fost lovit de Rusia, guvernul roman dezminte categoric

Acest studiu a analizat peste 730.000 de teste IQ. Conform ultimelor rezultate, apogeul efectului Flynn a avut loc in perioada anilor 1970. De atunci lucrurile stau cu totul diferit. Psihilogul Stuart Richi a declarat pentru ziarul The Times ca aceasta este una din cele mai convingatoare dovezi ca efectul Flynn se inverseaza. Rezultatele par a fi impresionante dar si ingrijoratoare, in ceea ce priveste viitorul omenirii.

Datele despre IQ au fost facute de catre barbati norvegieni. In aceasta tara testul IQ este obligatoriu la recrutarea in stagiul militar. Informatiile au fost preluate din 3 generatii, studiul avand loc pe o perioada indelungata de timp din 1970 pana in 2009. La fiecare generatie IQ-ul a scazut cu 7 puncte.

Ceea ce duce la inversarea efectului Flynn inca nu stie nimeni. Cercetatorii insa, trag o concluzie care duce la stilul de viata pe care il au oamenii, in prezent. Ar putea fi o problema cauzata de modul in care invatam, cum suntem crescuti, cum ne petrecem timpul sau ce fel de jocuri practicam.

Interesant:   Bulgaria sparge frontul comun privind restrictiile pentru cerealele din Ucraina

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.