.

Un nou caz de Omicron a fost înregistrat în România, la Brașov

Distribuie prietenilor tai!

Un nou caz cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a fost confirmat în România, la un bărbat de 56 de ani din Braşov, informează, joi, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, bărbatul este contact de familie cu pasagera cursei din Africa de Sud care a aterizat la Bucureşti pe 30 noiembrie, confirmată cu tulpina Omicron pe 4 decembrie.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. Este vaccinat cu schema completă de vaccinare, precizează Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Un număr de 1.032 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate aproape 40.000 de teste, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Dintre cele 1.032 de cazuri noi, 32 sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima trecere prin boală.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

Până joi, pe teritoriul României, au fost înregistrate 1.790.571 de cazuri de COVID-19, dintre care 10.584 sunt pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima trecere prin boală.

Potrivit GCS, 1.709.702 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

La nivel naţional, au fost prelucrate 10.823.067 de teste RT-PCR şi 5.494.379 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 13.740 teste RT-PCR (7.197 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical şi 6.543 la cerere) şi 26.036 teste rapide antigenice.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 220 persoane au fost reconfirmate cu COVID-19.

Un număr de 74 decese – 41 de bărbaţi şi 33 de femei – la pacienţi infectaţi cu noul coronavirus au fost raportate în ultimele 24 de ore, a informat, joi, Grupul de Comunicare Strategică.

Persoanele decedate erau internate în spitalele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiş, Vâlcea, Ilfov şi din Bucureşti.

Interesant:   Democratii rasufla usurati: Biden s-a retras din cursa pentru un nou mandat la Casa Alba
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.