.

Un nou atac cu drone rusesti pe Dunare, “un act nejustificat”, spun autoritatile din Romania

Distribuie prietenilor tai!

Cu privire la situatia de securitate din proximitatea granitelor Romaniei, in contextul recentelor atacuri executate de fortele armate ale Federatiei Ruse impotriva infrastructurii portului Reni din Ucraina, MApN condamna in cei mai fermi termeni aceste atacuri, indreptate impotriva obiectivelor si infrastructurii civile din Ucraina.

Rusia a lansat, in cursul noptii de sambata spre duminica, un atac cu drone asupra unor zone din regiunea Odesa, din sudul Ucrainei, lovind o infrastructura portuara de la Dunare. Cel putin doua persoane au fost ranite, anunta guvernul de la Kiev.

In opinia autoritatilor romane, atacurile sunt nejustificate si in profunda contradictie cu regulile dreptului international umanitar. Structurile cu responsabilitati ale Ministerului Apararii Nationale au monitorizat in timp real situatia generata de atacurile rusesti executate cu drone, in cursul noptii trecute, asupra infrastructurii portului Reni. In niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federatia Rusa nu au generat amenintari militare directe la adresa teritoriului national sau apelor teritoriale ale Romaniei. 

Interesant:   Geoana, acuzat de plagiat

Ministerul Apararii Nationale continua implementarea masurilor de vigilenta intarita in spatiul national terestru, maritim si aerian, si a celor de consolidare a posturii de aparare si descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor nationale si aliate.

Armata rusa sustine ca atacul cu drone a vizat depozite de carburant utilizate pentru reaprovizionarea echipamentelor militare ucrainene, in portul Reni. Ministerul Apararii de la Moscova afirma ca obiectivul atacurilor a fost atins si toate tintele lovite.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.