.

Un ministru, demis de Parlament din cauza unui nume

Distribuie prietenilor tai!

Ministrul Muncii din guvernul de la Skopje a fost destituit după ce la o conferinţă de presă a folosit pe un banner vechiul nume al ţării.
Ministrul muncii nord-macedonean Rasela Mizrahi a fost demis duminică dimineaţă de parlament, cu 62 de voturi pentru şi 26 împotrivă, după o dezbatere care s-a prelungit cu câteva ore. În ultimele săptămâni, Mizrahi a folosit în cel puţin două ocazii un banner pe care scria ‘Republica Macedonia’ în loc de ‘Republica Macedonia de Nord’.
Noul nume al ţării balcanice a fost introdus în urmă cu aproximativ un an, punându-se capăt astfel unei dispute cu Grecia, ce are în componenţă o provincie istorică numită Macedonia.
Mizrahi face parte din partidul naţionalist VMRO-DPMNE, care nu a acceptat niciodată schimbarea numelui ţării în Republica Macedonia de Nord.
Atena a protestat faţă de prezenţa bannerului cu numele ‘Macedonia’, ceea ce l-a determinat pe premierul interimar nord-macedonean Oliver Spasovski să solicite destituirea Raselei Misrahi.
Spasovski conduce un guvern de tranziţie până la 12 aprilie, când au loc noi alegeri legislative în Macedonia de Nord.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.