.

Un miliard de euro pierderi pentru hotelierii din Romania

Distribuie prietenilor tai!

Socanta estimare a fost anuntata de presedintele, FIHR, Federatia din industria hoteliera, Calin Ile. El a facut apel la masuri guvernamentale pentru stimularea turismului in perioada post-pandemie.

In martie, aprilie si mai s-au pierdut circa 6 milioane de innoptari, ceea ce echivaleaza cu 240 de milioane de euro pierderi. “Daca anul trecut, cifra realizata a fost de 1,4 miliarde euro, ne dam seama ca anul acesta pierderile vor depasi 900 de milioane de euro. Deci in industria hoteliera acestea se vor apropia de un miliard de euro” – precizeaza Ile.

Presedintele Federatiei din industria hoteliera considera ca statul, pe langa masurile dedicate fortei de munca si infuziei de capital, trebuie sa vina si cu masuri de stimulare a circulatiei turistice, care sa inspire incredere. In opinia lui, ar fi nevoie de o campanie de comunicare de genul Turist in tara mea, sau Veniti sa vizitati o Romanie sigura. “Deci, trebuie sa facem aceste campanii si sa stimulam cererea si sa scoatem oamenii din aceasta hibernare” – e de parere presedintele FIHR. , a precizat preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

Interesant:   Cum recuperezi datorii de la debitorii rău-platnici?

Turismul, unul dintre sectoarele cele mai greu lovite de COVID-19

Industria hoteliera sufera in toata lumea pierdei uriase din cauza pandemiei cu noul virus. Se estimeaza ca va fi vorba de 1000 de miliarde de dolari, pierderi la nivel global. Comisia Europeana a elaborat un set de recomandari pentru statele membre, in scopul revenirii graduale la normal. Expertii sunt de acord insa ca revenirea la normalitate va dura cel putin doi ani.

Printre recomandarile de la Bruxelles figureaza:

  • o strategie generala pentru relansarea turismului in 2020 si anii urmatori;
  • reluarea treptata a transporturilor, cu garantarea sigurantei pasagerilor si a personalului din transporturi;
  • agentiile de turism trebuie sa vina cu propuneri prin care voucherele de vacanta sa fie mai atractive, iar clientii sa prefera cumpararea de vacante, in locul rambursarii pentru ce platisera inainte de pandemiei.
  • protocoale clare pentru asigurarea protectiei medicale in hoteluri si restaurante.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.