.

Un grup de escroci a încercat să vândă cea mai înaltă statuie din lume

Distribuie prietenilor tai!

Poliţia din India a deschis săptămâna aceasta un dosar împotriva unui escroc cibernetic necunoscut, care a încercat să vândă cea mai înaltă statuie din lume cu suma de 4 miliarde de dolari, sub pretextul că banii vor ajuta Guvernul statului Gujarat să finanţeze lupta împotriva noului coronavirus, relatează marţi Reuters. În timp ce complotul pentru vânzarea “Statuii unităţii”, un monument de aproape două ori mai înalt decât Statuia Libertăţii din New York, se numără printre cele mai îndrăzneţe cazuri, poliţia susţine că a crescut numărul infracţiunilor informatice în contextul pandemiei globale care afectează şi India.
Reprezentanţii Ministerului de Interne au indicat că s-a constatat o creştere cu 86% a criminalităţii cibernetice în ultimele patru săptămâni, escrocheriile variind de la reîncărcarea gratuită a creditului pentru telefonie mobilă până la oferte de abonamente gratuite la Netflix.
Potrivit poliţiei şi specialiştilor în securitate, escrocii informatici au creat versiuni false ale interfeţei de plăţi pentru “PM CARES Fund”, fond creat în India pentru susţinerea eforturilor de intervenţie şi combatere a focarului de coronavirus, care sunt înşelător de asemănătoare cu originalul, motiv pentru care numeroşi indieni şi persoane care nu sunt rezidente în India (NRI) să cadă pradă înşelăciunii.
“Am primit peste 8.300 de plângeri de la persoane fizice din India şi NRI care au donat mii de dolari în conturi false”, a declarat un înalt reprezentant din Ministerul de Interne, adăugând că procesul de recuperare este o sarcină complexă.
Centrul indian de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-In – şi ReBIT, ramura tehnologică a Reserve Bank of India, a emis recent avertismente privind ameninţările şi escrocheriile informatice şi a solicitat instituţiilor financiare să fie atente.
“Serviciul Secret al SUA a avertizat, de asemenea, naţiunile că în vremuri de incertitudine şi creşterea a activităţii online, infractorii cibernetici lucrează activ la exploatarea actualei situaţii COVID-19 cu atacuri menite să profite de aceasta”, a declarat Nitin Bhatnagar, reprezentant al PCI Security Standards Council.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.