.

Un gigant din domeniul auto intră în faliment

Distribuie prietenilor tai!

Gigantul american din domeniul închirierilor auto, Herz, a anunțat intrarea în faliment după ce nu a mai putut face față datoriilor. Cu o afacere închepută acum un secol cu o duzină de automobile Ford T, Herz a devenit una dintre cele mai mari companii din domeniul închirierilor auto. Însă pandemia de coronavirus și-a pus amprenta și asupra acestui gigant american, afectat de faptul că turismul a căzut în ultimele două luni iar turiștii nu au mai recurs la închirieri de automobile.

“Se descurcau destul de bine, dar în momentul în care veniturile au încetat să mai vină iar cu acea flotă de mașini care a devenit brusc fără de folos, afacerea a devenit foarte grea”, a declarat un analist economic. Reprezentanții Herz au anunțat că vor folosi aproape un miliard de dolari pentru a menține afacerea pe linia de plutire pe perioada declarării falimentului. “Această acțiune va proteja valoarea afacerii noastre și ne va permite să ne continuăm operațiunile și să ne servim clienții”, a spus Paul E. Stone, director executiv al Herz.

Potrivit presei americane, procedura de faliment exclude operațiunile companiei din Australia, Noua Zeelandă și Europa dar și firmele care au încheiat contracte de franciză cu Herz. De asemenea, Herz a anunțat că a solicitat ajutor de la statul american, însă a primit răspunsul că finanțarea pentru acest tip de afacere nu este disponibilă. Deși are datorii de 17 miliarde de dolari, Herz avea o cifră de afaceri bună la începutul lui 2020. Veniturile companiei au crescut cu 6% în ianuarie și februarie.

Interesant:   Raportul european din 2024 privind drogurile oferă o imagine de ansamblu și o evaluare a situației drogurilor în Europa, precum și recomandări esențiale
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.