.

Un film românesc este propus pentru premiul Oscar

Distribuie prietenilor tai!

Pelicula “La Gomera”, regizată de Corneliu Porumboiu, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria “Cel mai bun lungmetraj internaţional” de la Oscar 2020.
Filmul care îl are în rolul principal pe Vlad Ivanov, a avut premiera mondială la Festivalul de la Cannes, unde a fost selectată în competiţie, și a primit majoritatea voturilor în şedinţa Comitetului de Selecţie Anuală a Filmului Românesc pentru participarea la secţiunea “Cel mai bun lungmetraj internaţional” a premiilor Oscar acordate de Academia Americană de Film.
În acest an, Comitetul, numit prin Hotărâre a Consiliului de Administraţie al Centrului Naţional al Cinematografiei, a fost format din Dana Duma (critic de film), Ionuţ Mareş (critic de film), Irina Trocan (critic de film), Iulia Blaga (critic de film), Cristina Corciovescu (critic de film), Mihai Chirilov (director artistic TIFF).
Filmele eligibile au fost cele care, potrivit regulamentului premiilor Oscar, au avut sau vor avea premiera între 1 octombrie 2018 şi 30 septembrie 2019 şi ai căror producători şi-au exprimat opţiunea de a participa la această preselecţie. În acest an, Comitetul a avut de ales dintre cinci lungmetraje înscrise şi declarate eligibile.
Potrivit comunicatului, Academia Americană de Film a decis, în aprilie 2019, să schimbe denumirea categoriei “Cel mai bun film într-o limbă străină” în “Cel mai bun lungmetraj internaţional” (Best International Feature Film), deoarece “reprezintă mai bine această categorie şi promovează o viziune pozitivă şi cuprinzătoare a creaţiei şi artei cinematografice ca experienţă universală”.
“La Gomera” va avea premiera în cinematografele româneşti pe data de 13 septembrie, fiind distribuit de Ro Image şi 42 KM FILM.
Filmul, al cincilea lungmetraj regizat de Corneliu Porumboiu, a intrat în cursa şi pentru nominalizarea la Premiile Academiei Europene de Film (“Oscarurile Europene”), mai informează comunicatul citat.
Este prima producţie semnată de Porumboiu care a fost filmată şi în afara României, în Spania şi Singapore.
Din distribuţie mai fac parte Catrinel Marlon (Menghia), Rodica Lazăr, Sabin Ţambrea, Julieta Szonyi, George Piştereanu, Istvan Teglas, Agusti Villaronga, Cristobal Pinto şi Antonio Buíl.

Interesant:   Afla tot ce trebuie sa stii daca te afli in cautarea unei cazi freestanding!
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.