.

etoro

Un ferry electric zburător va circula între Marea Britanie și Franța

Distribuie prietenilor tai!
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Brittany Ferries şi start-up-ul american Regent vor colabora la dezvoltarea unui nou mijloc de transport între Franţa şi Regatul Unit, 100% electric, numit Seaglider, o combinaţie între hidroglisor şi avion, relatează miercuri AFP citând compania de transport maritim.

“Brittany Ferries a semnat un acord de parteneriat pentru a participa la stabilirea şi dezvoltarea, până în 2028, a Seaglider, care va avea o capacitate de 50 până la 150 de pasageri şi va naviga între Marea Britanie şi Franţa”, se arată într-un comunicat.

“Principiul Seaglider combină manevrabilitatea feriboturilor cu eficacitatea aeriană a hidroglisorului şi viteza avioanelor”, se menţionează în comunicat.

Aceste dispozitive, dotate cu aripi şi elice, vor putea atinge la 290 de kilometri la oră. Astfel, traversarea între Cherbourg şi Portsmouth, în sudul Angliei, ar putea fi realizată în doar 40 de minute.

Seaglider se va deplasa la câţiva metri deasupra suprafeţei apei pentru a profita de efectul de sol, acest concept aerodinamic cunoscut de piloţi, ce permite creşterea portanţei prin comprimarea unei mase de aer sub aripi.

Interesant:   Care este diferenta dintre sculele electrice si sculele pneumatice?

Decolează și zboară la mică altitudine

“Seaglider se ridică pe aripile sale portante, iar în larg decolează pe perna de aer în timp ce zboară la altitudine mică, ceea ce permite o navigaţie confortabilă, deasupra valurilor”, a precizat compania de transport maritim, adăugând că energia necesară va fi furnizata de baterii electrice reîncărcate pe chei.

“Pentru Brittany Ferries, tranziţia energetică este o prioritate”, a dat asigurări compania, care a investit recent în două nave noi alimentate cu gaz natural lichefiat (GNL), ce urmează să fie livrate în 2022, respectiv 2023.

Start-up-ul Regent, cu sediul în Boston (nord-estul Statelor Unite), lucrează la mai multe modele de Seaglider, toate funcţionând însă pe acelaşi principiu.

Brittany Ferries dispune de 12 nave care operează între Franţa, Marea Britanie, Spania şi Irlanda pe 14 rute de transport maritim.

Intens afectată de criza sanitară, dar şi de Brexit, compania a transportat aproximativ 750.000 de pasageri în 2020, în comparaţie cu 2,5 milioane în 2019.

Interesant:   Care este diferenta dintre sculele electrice si sculele pneumatice?

Cifra de afaceri a companiei a scăzut în 2020 cu 57%, la 202,4 milioane de euro.

Cu sediul în Roscoff, în Bretania, Brittany Ferries are 2.474 de angajaţi, dintre care 1.600 în cadrul personalului navigant.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.