.

Un diplomat găsit mort în fața ambasadei Rusiei la Bewrlin era de fapt un agent FSB

Distribuie prietenilor tai!

Incident grav în Berlin, capitala Germaniei. Serviciile germane de securitate sunt de părere că un bărbat găsit mort lângă ambasadei Rusiei de la Berlin luna trecută era un agent sub acoperire al serviciului rus de informaţii FSB, relatează vineri Der Spiegel, preluat de Reuters.

Cadavrul bărbatului de 35 de ani a fost găsit pe 19 octombrie, a relatat revista germană. Aceasta susţine, citând surse din domeniul securităţii, că bărbatul căzuse de la un etaj superior al ambasadei.

Poliţia din Berlin a refuzat să comenteze şi a îndreptat toate întrebările media către procurori, care nu au reacţionat până acum. Descoperirea cadavrului lângă misiunea diplomatică rusă nu a fost făcută publică până acum.

Surse de securitate au declarat revistei că este neclar cum a căzut diplomatul şi dacă acest lucru i-a provocat moartea. Ambasada Rusiei nu a fost de acord cu o autopsie, a relatat Der Spiegel.

Bărbatul, a cărui nume nu a fost făcut public, figura oficial ca secretar doi al ambasadei. El era rudă cu un ofiţer senior din al doilea directorat al FSB, care răspunde de antiterorism.

Interesant:   Moldova si Ucraina au inceput negocierile de aderare la Uniunea Europeana

Der Spiegel relatează că ambasada Rusiei a afirmat că este un “accident tragic” despre care nu poate să comenteze “din motive etice”. Ambasada nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta asupra informaţiilor difuzate de Der Spiegel.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a declarat într-un briefing de presă de vineri că guvernul german ştie de moartea unui diplomat rus la Berlin, dar că nu poate furniza mai multe detalii.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.