.

Un chinez din Beijing și-a băgat 5.000 de vecini în carantină

Distribuie prietenilor tai!

Un bărbat din Beijing este vizat de o anchetă pentru încălcarea regulilor de izolare, care a condus la plasarea în carantină a mii de rezidenţi, au anunţat autorităţile, în momentul în care capitala chineză ridică unele restricţii anti-COVID-19, relatează AFP.

Oraşul, vizat o perioadă de măsuri de izolare, a închis şcoli, magazine neesenţiale şi locuri publice la începutul lunii după o reapariţie a epidemiei de coronavirus. Membrii gospodăriilor în care au fost înregistrate cazuri pozitive de COVID-19 trebuie să rămână în izolare.

Autorităţile chineze au declarat duminică că un bărbat din Beijing, în vârstă de 40 de ani, a încălcat regulile anti-COVID şi a ieşit din locuinţă. El este vizat de o anchetă.

Bărbatul, care s-a deplasat la un centru comercial cu “risc ridicat” pentru sănătate, trebuia să se auto-izoleze.

Fiind testat pozitiv, abaterea sa a condus la plasarea a 250 de vecini într-un centru de carantină, în timp ce alţi 5.000 de rezidenţi au fost nevoiţi să se izoleze la domiciliu.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Capitala Beijing s-a confruntat la începutul lunii mai cu un focar epidemic care a depăşit 1.700 de cazuri de contaminare, o cifră ridicată pentru China, care aplică o politică strictă zero-COVID.

Îmbunătăţirea situaţiei sanitare în ultimele zile a permis reluarea unei mari părţi a circulaţiei în oraş, în timp ce prezenţa fizică la locul de muncă a fost din nou autorizată luni în anumite cartiere.

Cu toate acestea testele de screening sunt încă necesare pentru accesul în locuri publice, inclusiv în supermarketuri.

Parcurile din capitala chineză s-au redeschis la 50% din capacitate, inclusiv Ritan din centrul Beijingului.

Şcolile sunt încă închise şi nu a fost oferită o dată în legătură cu redeschiderea lor.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.