.

Un batran comunist ar putea fi candidatul democratilor in cursa pentru Casa Alba

Distribuie prietenilor tai!

Bernie Sanders, un admirator al URSS, a iesit castigator in asa-numitele “caucas” ale Democratilor, alegeri pentru desemnarea celor ce vor vota la alegerile primare pentru desemnarea candidatului la prezidentialele din SUA.

Pentru ca restul aspirantilor la obtinerea nominalizarii democrate sunt foarte slabi, Bernie Sanders a reusit sa iasa pe primul loc in aceasta faza preliminara. Bernie Sanders are 79 de ani si este considerat exponentul stangii radicale americane. Desi el insusi e foarte bogat, dupa o cariera de zeci de ani in politica, Sanders vrea sa elimine clasa superbogatilor din SUA.

Promisiuni utopice

Desi are o varsta inaintata si a facut si infarct, acum cateva luni, Sanders este neobosit in campanie si a reusit sa-i eclipseze pe toti ceilalti democrati care vor sa obtina nominalizarea pentru cursa pentru Casa Alba. El a reusit sa mobilizeze mase de tineri americani, care vad in el un erou national, capabil sa-i scape de creditele facute pentru a putea merge la studii. In plus, “good ol’ Bernie”, cum il alinta fanii lui, promite acces la ingrijiri medicale pentru absolut toti americanii, inclusiv pentru cei care nu platesc impozite si asigurari de sanatate. Banii ar urma sa vina din supra impozitarea averilor celor foarte bogati si din noi impozite aplicate clasei mijlocii. In privinta imigratiei, Sanders are promisiuni la fel de rupte de realitate. El spune ca toti imigrantii, inclusiv cei ilegali, trebuie primiti in SUA si trebuie sa li se asigure ingrijiri medicale si un ajutor social. Banii urmand sa vina, fireste, tot din cresterea impozitelor pentru cei cu venituri mari si medii.

Interesant:   ISIS revendica atentatul sangeros de la Moscova, dar exista mari dubii ca ei ar fi in spatele atacului

Admirator al Uniunii Sovietice

In anii 70 si 80, Sanders mergea des in Uniunea Sovietica, ba chiar si-a petrecut acolo si luna de miere. Cu un an inainte de caderea comunismului, Bernie Sanders declara in SUA, dupa o recenta vizita la Moscova, ca e impresionat de metrou si de bulevardele ample construite de sovietici.

Panica in Partidul Democrat

Sanders avea sanse sa devina candidatul Democratilor si in 2016, dar atunci a fost oprit, prin manevre de culise, si nominalizarea  i-a revenit lui Hillary Clinton. De la alegerile din noiembrie 2016, democratii nu au facut altceva decat sa incerce sa-l dea jos pe Donald Trump si sa ii submineze administratia, fara sa se preocupe de gasirea unui candidat solid pentru Casa Alba 2020. In aceste conditii, Donald Trump pare sa nu aiba nicio problema sa obtina inca un mandat, mai ales ca economia merge bine, iar incercarile ridicole ale democratilor de a-l destitui nu au facut decat sa-i aduca si mai multi sustinatori. Acum democratii asa-zis moderati sunt in panica. Isi dau seama ca aruncandu-l pe Bernie in lupta vor pierde sigur Casa Alba si anul acesta. Nu este exclus ca Sanders sa fie impiedicat in ultimul moment sa obtina statutul de candidat si sa apara altcineva.

Interesant:   Presedintele iranian ameninta Israelul cu o reactie "mai puternica" in cazul unui "comportament nechibzuit"

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.