.

Un american de origine română, arestat de FBI la New York pentru că pregătea un atentat

Distribuie prietenilor tai!

Un american de origine română, Eduard Florea, a fost arestat de FBI după percheziţii efectuate în Queens, New York, în cadrul unei anchete vizând noi ameninţări armate la adresa membrilor Congresului american despre care presa din SUA vuiește de câteva zile.

Suspectul a fost arestat pentru acuzaţii având legătură cu armele, dar FBI, chiar dacă a confirmat arestarea, nu a dat detalii în legătură cu acest caz. Însă percheziţiile care au precedat arestarea au fost făcute în baza unui mandat emis într-o investigaţie ce vizează amenininţări de securitate formulate online, după atacul de săptămâna trecută, de la Capitoliu.

Surse apropiate anchetei, citate în presa americană, îl indică pe Florea drept autorul ameninţărilor. Unele dintre postări vorbeau despre organizarea unei caravane armate care să se îndrepte spre capitala americană Washington.

Eduard Flore nu ar fi participat la violențele de la Capitoliu

Primele informaţii indică faptul că Florea nu ar fi participat la violenţele din urmă cu o săptămână, de la Capitol Hill.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Se știe însă că Eduard Florea are cazier și că a fost condamnat la un an de închisoare în 2014 pentru posesie de arme. În investigaţia de la momentul respectiv, poliţia a găsit pe proprietatea sa din State Island mai mult de două duzini de arme, potrivit unor surse din cadrul anchetei.

Primele informații despre posibile atacuri armate în SUA înainte de investirea lui Joe Biden au fost lansată de ABC News, fiind preluate de acolo și devenind o preocupare în toată presa americană.

Astfel, ABC News a spus că, potrivit unei note interne a FBI, un grup neidentificat face apel la atacarea clădirilor de stat, locale și federale și a tribunalelor, iar aceste atacuri ar urma să se producă dacă Donald Trump ar fi înlăturat din funcție înainte de Ziua Învestirii.

Potrivit aceleiași surse, grupul respectiv ar plănui de asemenea să atace birourile guvernamentale din toate statele americane în ziua învestirii lui Biden, indiferent dacă e vorba de state care au votat pentru Trump sau pentru Biden.

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.