.

ULTIMA ORA – Kovesi a castigat! Francezul, pe locul 2

Distribuie prietenilor tai!

Astazi, in Parlamentul European s-a dat si votul decisiv in ceea ce priveste viitorul procuror-sef al Parchetului European, asta dupa ce ieri au fost audiati cei trei candidati, Laura Codruta Kovesi (independent, Romania), Francois Bohnert (sustinut de Franta) si Andres Ritter (sustintu de Germania).

Dupa ce ieri, candidatii au fost audiati pret de cateva ore, s-a dat inca un vot pentru acestia in comisia CONT, comisie ce se ocupa cu “Controlul Bugetar”, dupa cum chiar denumirea acesteia da de inteles. La votul din comisia CONT, tot Laura Codruta Kovesi a fost cea care s-a bucurat de succes, aceasta iesind pe primul loc, la doar un vot diferenta de francezul Francois Bohnert, insa votul din comisia CONT a fost doar unul consultativ.

Astazi, a fost o scurta sedinta a comisiei LIBE, aceasta fiind comisia ce se ocupa cu libertatile civile si cu justitia, fiind comisie decidenta. Imediat dupa incheierea sedintei a urmat votul, acesta fiind unul secret, votandu-se cu buletine.

Interesant:   Se prelungeste cu 60 de zile plafonarea adaosurilor comerciale la alimente de baza

Dupa ce s-a votat, s-a ajuns la numararea voturilor, iar din comisia pentru numararea voturilor au facut parte si doua romance: Monica Macovei, respectiv Maria Grapini, iar din cei 60 cu drept de vot, si-au exprimat votul doar 50 de persoane.

Dupa numararea voturilor, pe primul loc s-a clasat Laura Codruta Kovesi, cu 26 de voturi, in timp ce francezul Francois Bohnert a strans cu 4 voturi mai putin decat candidata romanca, avand doar 22 de voturi, iar germanul Andres Ritter un singur vot.

La numararea voturilor a existat si un moment de “tentativa de frauda”, ca sa o numim asa, in care Maria Grapini a numarat doua voturi drept unul singur, imediat dupa aceasta “greseala”, la numaratoare a trecut o alta persoana care a dat cifra finala – 26 voturi pentru Laura Codruta Kovesi

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.