.

Ucraina se pregătește să atace peninsula Crimeea

Distribuie prietenilor tai!

Ucraina se pregăteşte să atace Peninsula Crimeea de la Marea Neagră, anexată de Rusia în 2014, precum şi Flota Rusă de la Marea Neagră staţionată acolo, potrivit unui oficial guvernamental ucrainean, citat marţi de agenţia DPA.

“Primim capabilităţi anti-navă şi mai devreme sau mai târziu vom viza flota”, a declarat unul dintre vice-miniştrii ucraineni ai apărării, Volodîmîr Havrîlov, pentru ziarul The Times în timpul unei vizite la Londra. “Rusia va trebui să părăsească Crimeea dacă ei doresc să existe ca ţară”, a adăugat el.

Potrivit lui Havrîlov, recăpătarea Insulei Şerpilor, ocupată de Moscova la începutul invaziei, a fost un prim pas. “Suntem gata să-i luăm la ţintă peste tot în Marea Neagră, dacă avem această capacitate”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacţionat spunând că remarcile lui Havrîlov confirmă necesitatea “operaţiunii militare speciale”, denumirea oficială a războiului în Rusia şi care urmăreşte, printre altele, “denazificarea” şi “demilitarizarea” Ucrainei.

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

Potrivit secretarului de presă prezidenţial rus, astfel de declaraţii ce conţin “pretenţii asupra teritoriului Rusiei vorbesc încă o dată despre corectitudinea operaţiunii speciale”.

“Numai prin astfel de mijloace Ucraina poate fi eliberată de asemenea reprezentanţi ai conducerii”, a mai declarat Peskov, potrivit agenţiei oficiale de presă ruse TASS.

Forţele armate ucrainene au lovit un pod-cheie în teritoriul controlat de Rusia din sudul ţării cu rachete HIMARS furnizate de SUA, a anunţat marţi un oficial regional instalat de Rusia, citat de Reuters.

Analiştii militari spun că Sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), nou sosite şi care sunt mai precise şi au o rază de acţiune mai mare, ar putea schimba jocul pentru Kiev în încercarea de a lansa o contraofensivă în sudul ţării.

Într-un video postat de agenţia de presă rusă TASS, adjunctul şefului administraţiei instalate de ruşi în regiunea sudică Herson, Kiril Stremusov, a declarat că Ucraina a lovit podul Antonovski din Herson cu HIMARS, distrugând drumul, dar fără a răni pe cineva.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Podul de un kilometru este unul dintre cele două puncte de trecere către teritoriul controlat de ruşi din partea de vest a râului (Nipru n.r.), inclusiv oraşul principal al regiunii, Herson, unde trăiau 280.000 de oameni înainte ca Rusia să invadeze pe 24 februarie, notează Reuters.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.