.

Ucraina ar putea fi in spatele exploziilor de la gazoductele Nord Stream

Distribuie prietenilor tai!

Desi luni de zile Occidentul a aratat cu degetul spre Rusia pentru exploziile produse la cele doua conducte de gaze din Marea Nordului, apar noi indicii potrivit carora in spatele actelor de sabotaj ar putea fi Ucraina.

Noi piste in ancheta privind sabotarea celor doua gazoducte Nord Stream care leaga Rusia de Germania conduc catre Ucraina, scrie saptamanalul german Der Spiegel.

In centrul investigatiilor se afla un velier, Andromeda, care ar fi putut fi folosit pentru transportarea explozibilului. Cele doua conducte prin care Rusia transporta gaz au fost avariate in septembrie, 2022, in Marea Baltica.

Metadatele unui e-mail trimis pentru inchirierea navei cu cu panze ar duce catre Ucraina, scriu jurnalistii germani de la Der Spiegel. Publicatia mai scrie si ca in ambarcatiune au fost depistate urme de octogen, un explozibil foarte raspandit atat in Occident, cat si fostul bloc estic.

Pe 26 septembrie 2022 au fost detectate patru scurgeri uriase de gaz precedate de explozii subacvatice la aceste conducte care leaga Rusia de Germania. Desi Occidentul a afirmat ca ar fi mana Rusiei, Moscova a negat continuu. Plus ca experti independenti sunt de parere ca Rusia nu avea de ce sa-si saboteze propriile conducte. Mai ales ca una dintre ele era incarcata complet cu gaz, iar acum toata incarcatura – care valoreaza enorm – a fost pierduta.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Andromeda a parasit portul Rostock, din nordul Germaniei, pe 6 septembrie. La bord era un echipaj format din sase persoane, intre care scafandri si un medic. Potrivit presei germane, anchetatorii exploreaza, de asemenea, o pista legata de cercurile militare ucrainene.

La jumatate de an de la exploziile care au avariat major Nord Stream 1 si 2, atacul subacvatic ramane un mister. Cert este ca o operatiune de dificila, delicata si de o asemenea anvergura a fost executata de super profesionisti.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.