.

Turismul din Romania privit altfel

hb-ucoz
Distribuie prietenilor tai!

Faptul ca Romania are multe zone cu peisaje naturale deosebite – munti, pesteri, cascade si altele – este bine cunoscut de multa lume. Insa turismul poate capata si alte forme, care sa depaseasca activitatile de plimbare pe strazile orasului, de vizitare a muzeelor si a obiectivelor turistice si de incercare a teraselor si a restaurantelor.

Cea mai buna varianta de a face turism este cea care cuprinde experientele practice, in care vizitatorul chiar face si invata ceva, de preferat o activitate noua si pe care nu o poate face si in orasul sau in tara din care provine. Pe harta Romaniei interactiva se afla multe locuri care ofera nu doar cadre perfecte pentru fotografii, ci si experiente inedite.

  • 1. Olaritul. Cu siguranta cei care viziteaza Romania intra in contact si cu vase din argila, realizate prin olarit, precum oale, castroane sau cani. Multi dintre turisti, indiferent ca sunt straini sau romani, cumpara ca suveniruri astfel de obiecte, de cele mai multe ori pictate, ca sa isi aminteasca de locul in care au fost. Dar o idee si mai buna decat cumpararea lor este sa incercati sa le realizati voi insiva. Exista si cursuri speciale pentru olarit, dar si locuri in care puteti doar incerca, cum ar fi in cadrul unor targuri traditionale care au loc frecvent in multe orase din tara. Daca vreti sa mergeti la un astfel de targ care are loc in capitala, de exemplu, puteti folosi harta Bucuresti pentru a va orienta, deoarece in acest oras este, uneori, prea aglomerat si dificil de parcurs.
  • 2. Pescuitul in Delta Dunarii. Daca ajungeti aici, nu va limitati la a va plimba cu barca printre nuferi si la a admira stufarisul si pasarile. Cele mai multe dintre mancarurile zonei sunt pe baza de peste si cu siguranta le veti gusta, dar o experienta si mai interesanta ar fi sa incercati sa pescuiti aici. Apelati la compania unui pescar din zona si profitati ca sa aflati nu doar din secretele pescuitului, ci si din secretele zonei. Cu siguranta veti afla multe lucruri interesante despre obiceiurile din Delta.
  • 3. Tesutul la razboi. Nu se mai practica in zilele noastre, dar tocmai acest lucru il face o experienta neobisnuita. Nu va fi chiar simplu sa gasiti un razboi si pe cineva care sa va ajute sa il folositi dar, daca mergeti in anumite zone rurale din tara, sigur veti gasi. Veti putea vedea cum se teseau pe timpuri camasile si fustele cu model folcloric si va va ajuta sa intelegeti de ce aceste obiecte reprezinta un fel de comoara pentru cei care le au.
  • 4. Gatitul preparatelor locale. Daca ajungeti intr-un loc cu totul nou unde gasiti sau mancati un fel de mancare care va place foarte mult sau care va atrage atentia, incercati sa il preparati, cerand ajutor de la cineva din zona. Veti putea afla secrete culinare stiute doar de oamenii zonei si veti putea prepara mancarea respectiva ulterior, acasa. In plus, veti interactiona mai mult cu cei de acolo si cu siguranta veti remarca multe deosebiri in ceea ce priveste obiceiurile dumneavoastra si ale lor.
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.