.

Turcia refuză primirea Suediei și Finlandei în NATO

Distribuie prietenilor tai!

Președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, a spus că nu susține aderarea Suediei și Finlandei la NATO.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului UE, şi-au exprimat luni susţinerea pentru decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO, relatează dpa, Reuters şi AFP.

Charles Michel “felicită” Suedia pentru decizia de a solicita aderarea la NATO împreună cu Finlanda, a postat el într-un mesaj pe Twitter.

Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO va fi “în beneficiul securităţii şi apărării colective”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Potenţiala aderare la Alianţa Nord-Atlantică a statelor nordice va face contribuţia ţărilor UE la capacitatea de descurajare a NATO “tot mai inestimabilă”, a precizat Michel.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anunţat într-un comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee susţinerea “deplină” pentru decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO.

“Preşedintele Republicii susţine deplin decizia suverană a Suediei de a adera rapid la NATO”, a subliniat preşedinţia franceză. Emmanuel Macron a salutat deja anunţul similar din 12 mai al Finlandei.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Premierul Magdalena Andersson a anunţat luni, oficial, că Suedia va solicita aderarea la NATO, evocând o nouă ”eră” pentru ţara scandinavă.

”Ne aşteptăm ca aceasta (aderarea) să nu ia mai mult de un an”, cu ratificarea necesară din partea celor 30 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, a declarat lidera guvernului social-democrat suedez.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.