.

Tulpina mutantă din Marea Britanie a ajuns și în România

Distribuie prietenilor tai!

Noua tulpină de coronavirus cu transmisibilitate crescută care a fost descrisă în Marea Britanie a fost confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani, anunță Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, pacienta este în stare clinică “foarte bună”, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie, conform metodologiei în vigoare.

“Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvenţiate în perioada 5 – 8 ianuarie 2021 la INBI “Matei Balş” se încadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. (…) Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania naţională de vaccinare, măsurile de protecţie rămân la fel de importante: purtarea corectă a măştii de protecţie, evitarea aglomeraţiilor, distanţarea socială şi igiena mâinilor”, transmite Ministerul Sănătăţii.

Bucureștiul, cea mai afectată  regiune

Zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de infecţie cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt municipiul Bucureşti – 865 şi judeţele Timiş – 306, Ilfov – 290, Cluj – 289, Iaşi – 212, potrivit datelor transmise, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Interesant:   Joe Biden e din nou pozitiv la COVID

Peste 100 de cazuri s-au înregistrat în judeţele Giurgiu – 176, Constanţa – 169, Galaţi – 152, Braşov – 146, Dolj – 134, Maramureş – 131, Bacău – 107, Prahova – 104.

Cele mai puţine cazuri noi au fost în judeţele Harghita – 38, Tulcea – 37, Bistriţa – 36, Buzău – 36, Vrancea – 31, Gorj – 30, Mehedinţi – 25.

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 5.245 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 1.205.480 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, structurile abilitate ale Poliţiei au întocmit, joi, trei dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.