.

Tudorel Toader: “Dam Ordonanta de Urgenta pentru modificarea primei Ordonante!”

Distribuie prietenilor tai!

In urma cu putin timp s-a incheiat intalnirea pe care prim-ministrul Viorica Dancila si ministrul Justitiei, Tudorel Toader au avut cu reprezentantii magistratilor, intalnire la care nu au participat reprezentanti din partea celor mai importante institutii ale Justitiei, respectiv DNA, DIICOT si PICCJ.

Imediat dupa incheierea intalnirii, Tudorel Toader a iesit la o declaratie de presa in care a tinut sa anunte ce s-a hotarat dupa intalnirea cu reprezentantii magistratilor, respectiv cu Elena Iordache, Lia Savonea, Dana Girbovan, ministul tinand sa precizeze inca de la inceput ca discutia dintre reprezentantii Guvernului si cei ai magistratilor a durat in jur de 2 ore, fiind vorba de un dialog deschis, dupa care s-au gasit cele mai bune solutii pentru rezolvarea problemelor pe care le-a cauzat Ordonanta de Urgenta nr.7/2019, ordonanta ce modifia in intregime Legile Justitiei.

Primul lucru cu care si-a inceput declaratia de presa Tudorel Toader a fost si cel ce e posibil sa fi surprins cel mai mult. Mai exact, acesta a tinut sa precizeze ca de acum inainte orice act normativ pe care Guvernul doreste sa-l emita, va fi trimis la CSM cu 5 zile inainte de a fi adoptat intr-o viitoare sedinta de Guvern. De asemenea, unii reprezentanti ai magistratilor au criticat decizia lui Tudorel Toader de a adopta OUG 7/2019 fara a primi un aviz de la CSM.

Interesant:   Un nou atac cu drone rusesti pe Dunare, “un act nejustificat”, spun autoritatile din Romania

In incheiere, Tudorel Toader a tinut sa precizeze ca Guvernul va abroga articolul 54 din Ordonanta de Urgenta, articol ce in opinia acestuia ar fi starnit marea revolta din justitie, articolul 54 fiind cel care ii permitea unui judecator sa ajunga procuror-sef, acesta fiind numit de catre Presedinte la propunerea ministrului Justitiei, iar dupa abrogarea articolului 54 se va reveni la forma din lege.

La final, Tudorel a spus ca se va redacta un nou draft al unei noi Ordonante de Urgenta, Ordonanta ce va modifica OUG 7/2019, iar pana vineri proiectul va ajunge la CSM, urmand ca saptamana viitoare sa intre in sedinta de Guvern.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.