.

Trump, tot mai aproape de destituire

Distribuie prietenilor tai!

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul Statelor Unite, democrata Nancy Pelosi, a cerut oficial Congresului să redacteze actul de acuzare în cadrul procedurii de destituire împotriva preşedintelui Donald Trump.
”Cer astăzi preşedintelui comisiei judiciare a Camerei Reprezentanţilor, Jerry Nadler să iniţieze redactarea articolelor de punere sub acuzare”, a declarat Nancy Pelosi. ”Democraţia noastră este în joc. Preşedintele nu ne lasă altă opţiune decât să acţionăm, întrucât el încearcă din nou să corupă alegerile în beneficiul său personal”, a mai spus ea.
”Faptele sunt incontestabile: preşedintele a abuzat de putere în beneficiul său personal pe seama securităţii noastre naţionale, condiţionând un ajutor militar şi o întâlnire crucială în Biroul Oval de anunţarea unei anchete împotriva rivalului său politic”, potrivit lideri democrate.
Într-o primă reacţie după acest anunţ, Casa Albă a transmis pe Twitter prin intermediul purtătoarei de cuvânt Stephanie Grisham că lui ”Nancy Pelosi şi democraţilor ar trebui să le fi ruşine” pentru această decizie. ”Aşteptăm cu nerăbdare un proces echitabil în Senat”, a adăugat ea.
Preşedintele Donald Trump a scris pe Twitter că ”democraţii au înnebunit” şi le-a cerut să-l pună sub acuzare ”acum” şi ”repede”, pentru a avea parte de o judecată ”echitabilă” în Senat.
În cazul în care Camera Reprezentanţilor, unde democraţii sunt majoritari, adoptă destituirea lui Trump, decizia finală revine Senatului, unde republicanii deţin majoritatea.
Potrivit democraţilor, care au iniţiat procedura de impeachment (destituire şi punere sub acuzare) împotriva lui Donald Trump, acesta ar fi exercitat în interes personal presiuni asupra Ucrainei pentru a relua o investigaţie în care era vizat şi Hunter Biden, fiul fostului vicepreşedinte democrat Joe Biden, acesta din urmă fiind cel mai probabil contracandidat al său la alegerile prezidenţiale de anul viitor.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.