.

Trump nu recunoaște nici acum victoria lui Joe Biden

Distribuie prietenilor tai!

Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a afirmat miercuri în faţa susţinătorilor săi entuziaşti că nu-şi va recunoaşte “niciodată” înfrângerea în scrutinul de la 3 noiembrie în faţa democratului Joe Biden, afirmând din nou, fără să prezinte vreo dovadă, că alegerile au fost însoţite de fraude pe scară largă.

‘Nu vom ceda niciodată. Nu vom recunoaşte niciodată’, a declarat Trump în faţa participanţilor la un miting – finanţat de echipa sa de campanie – în zona Parcului Ellipse, în apropiere de Casa Albă. ‘Vom opri acest furt’, a declarat el, cu două săptămâni înaintea preluării funcţiei de către preşedintele ales Joe Biden.

Donald Trump insistă că el a câștigat

“Am câştigat aceste alegeri şi le-am câştigat la scară mare’, a spus Trump, insistând asupra ipotezei fraudei electorale.

De asemenea, Trump i-a cerut miercuri vicepreşedintelui său Mike Pence să nu certifice victoria lui Joe Biden în cadrul sesiunii extraordinare a Congresului, calificându-i pe aleşii republicani drept ‘slabi’ şi ‘patetici’.

Interesant:   Putin nu e bolnav, afirma seful CIA

‘Dacă Mike Pence face treabă bună, noi vom câştiga alegerile’, a declarat preşedintele aflat la final de mandat în faţa mulţimii de susţinători adunaţi la Washington. ‘Dacă nu o va face, va fi o zi tristă pentru ţara noastră’, a adăugat el, lăsând să se înţeleagă că se îndoieşte de atitudinea vicepreşedintelui său.

Mike Pence urmează să prezideze o sesiune comună a Congresului pentru a înregistra formal votul marilor electori în favoarea lui Joe Biden. Rolul său este strict protocolar.

Preluarea controlului Senatului american de către Partidul Democrat al preşedintelui ales Joe Biden, în urma alegerilor din statul Georgia, va fi decisivă pentru capacitatea acestuia de a-şi implementa reformele dorite şi de a numi în diferitele posturi cheie ale administraţiei politicieni cu concepţii mai progresiste.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.