.

Trei sferturi din copiii care practica un sport sunt supusi abuzurilor

Distribuie prietenilor tai!

Studiul a fost finantat de Uniunea Europeana si a avut loc in sase tari, intre care si Romania.

Datele arata ca in Belgia au fost cei mai multi copii abuzati, in special baietii. Forma cea mai frecventa e abuzul psihologic: lipsa de apreciere din partea antrenorilor, umilirea micilor sportivi in devenire. Peste doua treimi dintre cei intervievati au marturisit ca au fost supusi abuzurilor psihologice, in timp ce 44 la suta vorbesc despre violente fizice.

Autorul studiului considera ca rezultatele demonstreaza ca decidentii din lumea europeana a sportului au facut foarte putin pentru a-i proteja pe copii, in afara de diverse strategii, ramase pe hartie.

“Concluziile noastre sunt ingrijoratoare. Am vazut un anumit numar de cazuri de abuzuri mediatizate in ultima vreme, dar acest studiu ne ajuta sa intelegem mai clar amploarea problemei” – a declarat Mike Hartill, profesor de sociologie sportiva, autorul studiului.

Studiul s-a derulat in colaborare cu universitatea Wuppertal, din Germania. Participantii au intre 18 si 30 de ani si au practicat un sport pe vremea cand erau minori.

Interesant:   Iordanescu: sunt unii care ar trebuie sa ne ceara scuze ca au dat cu noroi in munca noastra

Incidenta cea mai ridicata in materie de abuzuri s-a constatat la copiii care au participat la competitii internationale. Studiul arata ca abuzurile s-au comis in cadrul cluburilor si organizatiilor sportive.

Dupa Belgia, a doua tara cu un numar ridicat de abuzuri asupra minorilor din sportul de performanta, este Austria.

De-a lungul timpului au fost cazuri rasunatoare de abuzuri in lumea sportului, inclusiv abuzuri sexuale. Cum e celebrul caz al doctorului Larry Nassar care, decenii la rand, a abuzat gimnaste minore. El era medicul osteopat al nationalei americane de gimnastica.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.