.

Trandafirii si lupta impotriva schimbarilor climatice

Distribuie prietenilor tai!

14 februarie, Ziua Indragostitilor, nu scapa de vigilenta gruparilor ecologiste din toata lumea. Inaine de Sfantul Valentin a fost o mobilizare generala in Europa, pentru a-i convinge pe vanzatorii de flori sa nu mai importe traditionalii trandafiri.

Motivul invocat este ca aducerea trandafirilor, de exemplu din Kenya la Paris, inseamna curse aeriene, amprenta de carbon, deci poluare. Ideea a prins in multe capitale europene, unde florariile au inceput deja sa se reorienteze. Patronii incearca sa-si convinga clientii ca, in locul clasicilor trandafiri, sa ofere persoanei iubite alte flori, care pot fi crescute local in aceasta perioada a anului. “Trandafirii rosii sunt ceva de domeniul anilor ’50. Chiar nu are sens sa doreasca cineva sa cumpere trandafiri. Trandafirii nu cresc in aceste zone in lunile de iarna. N-are nicio logica sa aduci flori din capatul celalalt al lumii” – e de parere Hortense Harang, fondatoarea unei florarii online, numita sugestiv  “Fleurs d’Ici”, in traducere “Flori de aici.” Mai multi patroni de florarii din Paris au fost intrebati daca sunt de acord sa treaca la flori locale de Sf.Valentin, pentru a nu mai importa, cu avionul, trandafiri din zone indepartate. Toti spun ca ca, intr-adevar, trebuie facut ceva pentru sanatatea planetei si ca incearca sa-si convinga clientii sa-si exprime dragostea cu lalele rosii, nu cu trandafiri. In pofida acestui fapt, toti florarii aveau magazinele ticsite cu trandafiri rosii. Pentru ca asta vor clientii.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor

In fiecare an, pe 14 februarie, este celebrata Ziua Indragostitilor sau Valentine’s Day. In intreaga lume se daruiesc tone de bomboane de ciocolata si miliarde de fire de flori.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.