.

Tragedie pe Dunăre! Şapte oameni s-au înecat! Alţi 21 sunt daţi dispăruţi

Distribuie prietenilor tai!

Un vas cu turişti care efectua plimbări pe Dunăre s-a scufundat noapte trecută la Budapesta, după ce a fost lovit de un vapor mai mare, relatează presa ungară. Cel puţin şapte turişti, toţi din Coreea de Sud, au murit în urma incidentului, iar alte 21 de persoane sunt încă date dispărute. În urma acestei tragedii, ministrul de externe de la Seul este aşteptat la Budapesta.

În vasul care s-a scufundat se aflau 30 de turişti sud-coreeni şi trei ghizi unguri dar şi doi membri ai echipajului, tot maghiari. Incidentul a avut loc miercuri noapte la ora locală 22.00. Echipajele de intervenţie au reuşit să salveze şapte persoane din apă şi au continuat căutările după ceilalţi oameni căzuţi în Dunăre. Căutările au fost îngreunate de ploaia torenţială care a dus la creşterea nivelului fluviului şi formarea de curenţi periculoşi.

Potrivit presei maghiare, care citează salvatorii, există puţine şanse de a mai găsi supravieţuitori. O anchetă a fost declanşată de către autorităţile de la Budapesta.

Interesant:   Presedintele Iranului, Ebrahim Raissi, mort intr-un accident de elicopter

Ambarcaţiune cu turişti s-a scufundat în zona aflată chiar în faţa Parlamentului de la Budapesta şi se numea Sirena. Aceasta avea două puţin şi putea tarnsporta 45 de persoane. Coliziunea a avut loc în apropierea Podului Margareta şi a fost surprinsă de p cameră de supraveghere. Astfel de incidente sunt rare pe Dunăre, în porţiunea care trece prin capitala Ungariei, deşi regiunea este aglomerată, dar considerată sigură.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei maghiare a declarat că vasul cu turişti s-a scufundat în câteva secunde după ce a fost lovit de celalălat vapor. Nu se ştie dacă incidentul a fost provocat de o eroare umană.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.