.

Tragedie in Grecia: zeci de morti intr-un accident de tren

Distribuie prietenilor tai!

Doua trenuri, un marfar si un tren de persoane, s-au ciocnit frontal. Au murit cel putin 35 de oameni si peste 90 sunt raniti.

Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului. Coliziunea a fost frontala si s-a produs in timp ce cele doua garnituri rulau cu viteza maxima. Trenul intercity asigura legatura Atena-Salonic. In tren se aflau 350 de pasageri. Cumplitul accident feroviar, cel mai grav din istoria Greciei, a avut loc in zona localitatii Larissa. In urma impactului, mai multe vagoane au deraiat si 3 au fost cuprinse de flacari.

In tren se aflau multi studenti, care se intorceau de la Salonic, dupa un weekend prelungit care a inclus o zi de sarbatoare in Grecia.

“Am auzit o bubuitura groaznica si apoi am fost aruncati unii peste altii. Geamurile au explodat pur si simplu” – povesteste unul dintre supravietuitori. Autoritatile au anuntat inceperea unei anchete, insa, pentru moment, nu s-a stabilit cauza coliziunii. Presa elena vorbeste despre un sistem feroviar invechit si despre faptul ca nu s-au mai facut modernizari de zeci de ani. Inclusiv sistemele de semnalizare au probleme mari.

Interesant:   Moldovenii vor primi mai greu azil in Germania si vor putea fi deportati mai usor

Au fost trimise la locul accidentului sute de ambulante si echipaje de pompieri, precum si macarale, pentru a degaja fiarele contorsionate si pentru a ridica vagoanele rasturnate. Unul dintre vagoane a fost complet zdrobit in urma impactului, de aceea, interventia salvatorilor e foarte dificila. Alte vagoane au fost partial distruse.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.