.

Tragedie in Grecia: zeci de morti intr-un accident de tren

Distribuie prietenilor tai!

Doua trenuri, un marfar si un tren de persoane, s-au ciocnit frontal. Au murit cel putin 35 de oameni si peste 90 sunt raniti.

Deocamdata nu se cunosc cauzele accidentului. Coliziunea a fost frontala si s-a produs in timp ce cele doua garnituri rulau cu viteza maxima. Trenul intercity asigura legatura Atena-Salonic. In tren se aflau 350 de pasageri. Cumplitul accident feroviar, cel mai grav din istoria Greciei, a avut loc in zona localitatii Larissa. In urma impactului, mai multe vagoane au deraiat si 3 au fost cuprinse de flacari.

In tren se aflau multi studenti, care se intorceau de la Salonic, dupa un weekend prelungit care a inclus o zi de sarbatoare in Grecia.

“Am auzit o bubuitura groaznica si apoi am fost aruncati unii peste altii. Geamurile au explodat pur si simplu” – povesteste unul dintre supravietuitori. Autoritatile au anuntat inceperea unei anchete, insa, pentru moment, nu s-a stabilit cauza coliziunii. Presa elena vorbeste despre un sistem feroviar invechit si despre faptul ca nu s-au mai facut modernizari de zeci de ani. Inclusiv sistemele de semnalizare au probleme mari.

Interesant:   Ample demonstratii la Chisinau

Au fost trimise la locul accidentului sute de ambulante si echipaje de pompieri, precum si macarale, pentru a degaja fiarele contorsionate si pentru a ridica vagoanele rasturnate. Unul dintre vagoane a fost complet zdrobit in urma impactului, de aceea, interventia salvatorilor e foarte dificila. Alte vagoane au fost partial distruse.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.