.

Traficant român, condamnat în Ungaria

Distribuie prietenilor tai!

Un tribunal din oraşul Sarvar din vestul Ungariei a condamnat definitiv un român la trei ani de închisoare şi la interdicţia de a intra în ţară timp de şase ani pentru că, luna trecută, a transportat şapte sirieni, inclusiv un copil de doi ani, la graniţa cu Austria, a anunţat marţi procuratura din judeţul Vas, potrivit agenţiei de presă MTI.

Traficantul i-a preluat pe migranţi, care se aflau ilegal în Ungaria, la 23 iulie în apropierea oraşului Morahalom din sudul ţării, potrivit procurorului-şef adjunct, Tamas Szekely. Bărbatul a transportat cinci dintre persoane pe locurile de pasageri, iar alte două în portbagaj.

Poliţia a oprit maşina în apropiere de satul Karako, a precizat procurorul.

Cu câteva zile înainte, acelaşi bărbat fusese oprit de poliţie în timp ce transporta cinci migranţi ilegali spre graniţa de vest, a mai spus el.

Înecați în Mediterană

Optsprezece migranţi care încercau să ajungă în Europa s-au înecat într-un naufragiu în largul coastelor Libiei, transmite marţi AFP, citând surse concordante.

Interesant:   „Pepenele românesc” – ampla operatiune de verificare demarata de guvern

‘Şaisprezece migranţi, printre care o femeie şi un copil, au dispărut (duminică) în largul Zuwarah, iar 48 de migranţi au supravieţuit’, a raportat luni pe Twitter Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), pe baza sistemului său de date Missing Migrants Project.

Ultimul bilanţ este însă de 18 morţi şi 51 de persoane salvate, a indicat marţi pentru AFP un responsabil al pazei de coastă libiene la Zuwarah, oraş-port situat la 120 km de capitala Tripoli, pe coasta vestică a Libiei.

Marţi, agenţia ANSA, preluată de dpa, a transmis că mai mult de 500 de migranţi au sosit pe insula italiană Lampedusa în ultimele 24 de ore, dintre care în jur de 270 în cursul nopţii.

În aceste condiţii, se pare că centrul de primire este supraaglomerat.

Potrivit ANSA, ambarcaţiuni ale pazei de coastă au fost implicate în salvarea câtorva bărci.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.