.

Trafic de influenta si divulgare de secrete de stat, ampla ancheta in Bulgaria

Distribuie prietenilor tai!

Au fost arestate patru persoane apropiate unor oficiali de varf din conducerea Bulgariei, intre care un secretar prezidential si un consilier prezidential.

Ambii lucrau pentru socialistul Rumen Radev, presedintele Bulgariei.  Parchetul bulgar a anuntat ca au fost perchizionate birouri ale administratiei prezidentiale, in cadrul a doua anchete, una privind traficul de influenta si o alta legata de divulgare de secrete de stat. Mai multe calculatoare si documente au fost confiscate.

Protestele socialistilor

Cateva zeci de persoane, simpatizanti ai socialistilor bulgari, s-au adunat in fata sediului administratiei prezidentiale pentru a protesta fata de actiunea procuraturii. La finalul perchezitiilor, protestatarii i-au huiduit pe anchetatori cand paraseau cladirea. Partidul Socialist al presedintelui Rumen Radev si-a reafirmat increderea in integritatea sefului statului; socialistii spun ca, in ultimele saptamani, Radev e supus unei campanii atroce de denigrare si hartuire din partea dreptei aflate la guvernare, care manipuleaza justitia in scopuri politicianiste.

Interesant:   Presupusa amanta a printului William rupe tacerea: "Complet neadevarat"

Abuz in serviciu si trafic de influenta

Plamen Uzunov, secretarul pentru afaceri juridice si anticoruptie al presedintelui Rumen Radev, a fost retinut pentru 24 de ore, fiind banuit de abuz in serviciu si trafic de influenta.  în cadrul unei anchete referitoare la abuz în serviciu şi trafic de influenţă, a informat Parchetul.

Divulgarea de secrete de stat

O alta ancheta il vizeaza pe consilierul prezidential pentru securitate si aparare, Ilia Milusev, care a fost arestat astazi intr-un dosar referitor la divulgarea de secrete de stat.

Razboi intre palate

Razboiul dintre presedintele socialist Radev si premierul de dreapta Boiko Borissov s-a acutizat in ultima vreme. Inainte de perchezitiile de astazi de la sediul administratiei prezidentiale, in presa au circulat fotografii cu premierul bulgar dormind, ca mafiotii, cu pistolul la cap si cu mii de euro in noptiera. Premierul Borissov l-a acuzat atunci pe presedintele socialist ca l-a spionat cu o drona.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.