.

Tot mai putini chinezi se casatoresc

Distribuie prietenilor tai!

Organizatorii de nunti din China sunt in pragul disperarii: raman fara activitate, intrucat tot mai putini chinezi decid sa faca pasul cel mare.

Pandemia, inflatia si incertitudinea privind viitorul economic sunt factorii care au provocat o scadere dramatica a numarului de casatorii in China. Astfel, multele firme de organizare nunti mai mult stau decat lucreaza, iar tendinta e una de scadere si pentru acest an, precum si pentru 2024.

„Dupa incheierea pandemiei eram mai optimist. Acum sunt foarte ingrijorat de perspective. Am renuntat la colaboratori, incerc sa fac totul singur, inclusiv poze si filmari la nunti” – povesteste Yuan Jiliang, proprietarul unei mici firme de organizare evenimente.

Inainte de pandemie era bataie pe saloanele de nunti. Acum, rezervarile sunt cu mult mai putine. Multi dintre cei din industria nuntilor din China au de gand sa se reprofileze si sa se apuce de altceva. Sociologii spun ca factorii economici au dus la o schimbare profunda de mentalitate, care insa nu a aparut deodata. Reticenta de a se casatori se manifesta in randul tinerilor de cel putin 10 ani. Tinerii cu studii sunt mai preocupati de cariera si de a avansa social si vor sa-si traiasca viata fara obligatii. Cel putin deocamdata. In mediul rural, scaderea numarului de casatorii nu e asa dramatica. Insa firmele care organizeaza evenimente nu de la sate scot bani, ci de la oraseni.

Interesant:   Geluri de construcție de înaltă calitate de la Evoqe.ro

Casatoriile care inca se mai fac sunt cu buget mai mic, se plang organizatorii de nunti. Oamenii vor festivitati mai restranse, cu cheltuieli mai putine, asadar si firmele au incasari mai mici.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.