.

Top 5 jucării recomandate pentru dezvoltarea bebelușului

piqsels.com-id-foerh
Distribuie prietenilor tai!

Copiii de orice vârstă, chiar și bebelușii, învață prin joacă multe lucruri interesante despre ei înșiși, dar și despre lumea din jurul lor. Vor reuși, în acest fel, să atingă rapid repere fizice importante, dar și să își dezvolte abilitățile de care au nevoie pentru a porni în viață.

Când le putem oferi jucării copiilor?

În primele luni de viață, cea mai bună jucărie pentru un bebeluș sunt chiar părinții lui, în special mama. În fiecare zi, trebuie să existe un timp special pentru joacă în care cel mic să poată interacționa cu jucării adecvate vârstei lui: o zornăitoare, o jucărie de pluș sau urmărirea unei povești dintr-o carte frumos colorată.

Abia după vârsta de 6 luni, copiii sunt capabili să se joace, deoarece în sfârșit, vor putea să miște singuri cuburile de lemn ori ursulețul de pluș.

Începând cu 9 luni, cel mic începe să exprime preferința pentru anumite jucării, interacționând mai des cu ele și mutându-le dintr-o mână în alta.

Cele mai recomandate jucării pentru dezvoltarea bebelușului

1.   Carusel pentru pat

Chiar dacă imediat după ce se naște, bebelușul nu distinge foarte bine forme sau culori, el va fi fascinat să urmărească figurinele sau jucăriile care se învârt deasupra lui. Caruselul îi va dezvolta atenția și îl ajuta să se concentreze într-un singur punct. Un carusel cu oglinzi speciale va reflecta lumina, creând niște raze colorate atractive.

2.   Jucării de lemn

Chiar și bebelușii se pot juca cu un puzzle din lemn, dacă este un produs de calitate ș respectă toate normele de siguranță. Jucăriile din lemn sunt recomandate deoarece sunt naturale și nu conțin substanțe chimice sau vopseluri toxice. Îi poți oferi celui mic jucării de lemn încă de la vârsta de 3 luni, când primii dințișori încep să îți facă apariția. Va fi încântat să ronțăie ceva care îi va mai alina durerile.

3.   Jucării de pluș

Fiindcă sunt realizate din materiale moi și antialergice, plușurile pentru bebeluși sunt recomandate fără niciun fel de restricții. Având lângă ei un pluș familiar, bebelușii vor adormi mai repede, nu se vor mai plictisi dacă rămân singuri în pat și vor simți întotdeauna că sunt protejați.

4.   Centru pentru activități

Aceste jucării complexe sunt recomandate pentru copiii cu vârste de peste 5 luni, deoarece trebuie să fie capabili să se întoarcă pe burtă și să aibă capacitatea de a distinge lucruri. Centrul de activități oferă diverse butoane de apăsat, mânere de tras ori jucării care cântă, iar bebelușul va fi atras să desfășoare toate aceste activități cu rezultate satisfăcătoare.

5.   Jucăriile de împins ori de tras

Odată ce bebelușul tău a reușit să se deplaseze în patru labe sau chiar să se ridice în picioare, trebuie stimulat să facă mai multă mișcare, într-un  mod distractiv. Jucăriile care se mișcă la rândul lor îl vor provoca să se deplaseze în toate direcțiile, iar asta îl va ajuta să-și dezvolte abilitățile motorii, dar și simțul echilibrului.

Nu în ultimul rând, atunci când alegi jucării pentru bebelușul tău, ai în vedere ca acestea să respecte câteva măsuri stricte legate de siguranța lui. Jucăriile nu trebuie să conțină piese micuțe care se pot rupe și pot fi înghițite sau introduse în nas. Accidentele de acest fel sunt foarte grave și pot avea rezultate din cele mai dramatice.

Jucăriile pentru copii trebuie să fie realizate din materiale care nu sunt toxice și nu conțin ftalați sau alte substanțe periculoase care pot provoca alergii. Verifică întotdeauna eticheta pentru a verifica dacă producătorul garantează acest lucru, dar și pentru a te asigura că jucăria este potrivită pentru vârsta copilului tău.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.