.

Top 4 branduri populare de tequila

iam_os-vvNskkIImwQ-unsplash
Distribuie prietenilor tai!

Dacă ai început să citești acest articol, de bună seamă ești unul din cei sau cele care n-ar da niciodată înapoi de la un shot de tequila băut în toiul unei petreceri sau înainte de a începe cheful. Știm și noi ce trăiri intense provoacă ritualul ce precede acel shot de tequila și mai știm că e aproape imposibil să te rezumi la unul singur pe parcursul unei nopți.

Am considerat că din toate aceste petreceri trebuie să iasă și ceva constructiv, așa că am decis să scriem materialul de față. Ne-am documentat mai multe weekend-uri  în teren, am testat shot după shot, iar în final am realizat topul de mai jos.

Don Julio

Lansată în 1942, Don Julio se numără în prezent printre brandurile de tequila cele mai îndrăgite, poate și datorită raportului foarte convenabil calitate-preț. Trebuie precizat că vorbim de o tequila super premium, prima de acest gen din lume.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

A fost creată în orășelul mexican Atotonilco și poartă numele lui Don Julio Gonzalez – primul jimador care a furnizat agavele albastre folosite pentru obținerea băuturii. Orice băutor de tequila trebuie să știe că un jimador este un fermier mexican specializat în recoltarea agavelor, care se coc într-un interval cuprins între 5 și 35 de ani, în funcție de specie.

Aromele acestor agave se simt puternic în tequila Don Julio, motiv pentru care aceasta este folosită frecvent și la prepararea unor cocktailuri.

Poate fi găsită în două variante – Don Julio Blanco și Don Julio Reposado. În timp ce prima este îmbuteliată fără maturare, cealaltă variantă este lăsată la maturat timp de opt luni în butoaie din lemn de stejar alb. Astfel, capătă culoarea chihlimbarului, iar gustul este îmbogățit cu arome de ciocolată neagră, scorțișoară și vanilie.

El Jimador

Pentru că tocmai am explicat mai devreme acest termen, continuăm topul nostru cu tequila Jimador, a cărei denumire este un omagiu adus fermierilor care furnizează materia primă pentru această băutură.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Și această tequila este produsă 100% din agave, fiind disponibilă în două variante. Prima dintre ele este El Jimador Blanco, ce se îmbuteliază imediat după distilare. Își păstrează foarte bine aromele fructate, fiind consumată ca atare, dar și ca ingredient în cocktailuri.

Cealaltă variantă este El Jimador Reposado, care se nu se îmbuteliază imediat după distilare, ci este lăsată la maturat timp de două luni, în butoaie din stejar alb.

Astfel, aroma de agave este completată cu arome fine de vanilie și caramel.

Jose Cuervo

Este o tequila obținută din agave albastre lăsate să crească cel puțin 7 ani. Și de această dată, vorbim de o băutură disponibilă în două variante, respectiv Jose Cuervo Especial Silver și Jose Cuervo Especial Gold.

Especial Silver este limpede, cu un gust fin și o aromă delicată de agave, în timp ce Especial Gold are o culoare gălbuie și un gust mai pronunțat. Aceasta din urmă este obținută dintr-un amestec de tequila maturată și o tequila mai recent distilată.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Mai trebuie precizat că Jose Cuervo Especial Gold este tequila cu care a fost creat primul cocktail Margarita, și rămâne ingredientul folosit pentru prepararea unui Margarita autentic.

 Patrón

Fiecare sticlă de tequila Patrón are ceva unic, fie că vorbim de varianta Silver, fie de cea Reposado. Unicitatea constă în faptul că fiecare sticlă este îmbuteliată manual, după care este semnată și numerotată cu un cod unic.

Tequila Patrón Silver are arome fine de mirodenii, nucșoară cedru și piper, care sunt completate cu o ușoară aromă de citrice.

Dacă tequila Silver este îmbuteliată la scurt timp după distilare, varianta Patrón Reposado este lăsată la maturat timp de 6 luni în butoaie din stejar.

Încheiem aici topul nostru, cu recomandarea de a încerca și tu toate mărcile prezentate, pentru a te convinge pe viu de acuratețea descrierilor.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.