.

Toate privatizarile din Bulgaria, luate la bani marunti

Distribuie prietenilor tai!

Noul procuror general al Bulgariei, Ivan Gheshev (foto), a dat dispozitie care toate privatizarile care s-au facut dupa caderea regimului comunist sa fie revizuite.

Biroul procurorului general a precizat ca absolut toate privatizarile post-comuniste vor fi analizate de Agentia de Stat pentru Securitate Nationala din Bulgaria – DANS – care controleaza si proprietatile si averile politicienilor, precum si toate operatiunile, tranzactiile, contractele legate de proprietatile respective.

De asemenea, va fi verificat si modul in care ministerele, agentiile si alte institutii ale statului au urmarit activitatea companiilor post-privatizare.  Dupa 1989, activele statului bulgar au fost estimate la circa 40 de miliarde de dolari. Procesul de privatizare a fost rapid asociat cu coruptia, din cauza nenumaratelor suspiciuni privind neregulile prin care au fost cumparate companiile de stat.

Toate partidele sunt de acord

Decizia procurorului general e sustinuta, cel putin la nivel declarativ, atat de guvernul de dreapta de la Sofia, cat si de opozitia reprezentata de socialisti si de partidul etnicilor turci. “Statul a fost jefuit in mod barbar, trebuie sa facem lumina” – a spus un oficial de rang inalt din partidul GERB, de guvernamant.

Interesant:   ANPC a sanctionat vanzarea de produse din tutun minorilor

DANS va lua la bani marunti toate contractele de privatizare, platile facute, precum si pasii facuti in cadrul procesului de supraveghere post-privatizare.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.