.

Toate marile retele comerciale sunt de acord sa scada pretul laptelui

Distribuie prietenilor tai!

Toti retailerii participa la acordul voluntar pentru reducerea pretului laptelui, ca urmare a discutiilor initiate de Consiliul Concurentei.

In perioada urmatoare, retailerii vor negocia cu fiecare procesator cu care colaboreaza.

Urmeaza scaderea pretului la lapte proaspat cu cel putin 20 la suta

Cel putin asa afirma Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei. „Pe parcursul lunii mai vom vedea reduceri substantiale, la raft, ale preturilor laptelui proaspat, avand in vedere ca retailerii ne-au confirmat participarea la acordul voluntar. Posibil sa dureze cateva zile pana cand aceasta masura se va aplica in toate magazinele, tinand cont ca trebuie renegociate contractele cu fiecare producator si epuizate stocurile existente”, a declarat Chirițoiu.

Acordul voluntar intre retaileri si procesatori pentru reducerea pretului pentru laptele proaspat de consum a fost convenit pentru o perioada de sase luni si urmeaza sa se aplice de la 1 mai, dupa cum s-a decis la întalnirea cu premierul Nicolae Ciuca, reprezentanti ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentara, ai Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania si ai Asociatiei Companiilor de Distributie de Bunuri din Romania.

Interesant:   De astăzi, 27 iunie, rovinieta poate fi cumpărată online de pe www.ghișeul.ro

Astfel, reducerea de cel puțin 20 la suta a pretului la raft se va aplica laptelui de provenienta romaneasca. Acesta costa, in prezent, peste 7 lei pe litru, fara sa fie inclus in vreo promoție, si se va imparti intre retaileri (minimum 10 la suta) si procesatori (minimum 10 la suta).

In cele sase luni, cat e valabil acordul, va creste consumul, iar inflatia ar putea sa scada. Autoritatea de concurenta s-a implicat in actiunile de implementare a acestui acord pentru a indruma companiile interesate sa participe, astfel incat sa nu riste incalcarea regulilor de concurenta. Acordul trebuie sa se desfasoare in parametrii stabiliti: negocierile sa fie bilaterale intre fiecare furnizor si fiecare retailer, acestia avand posibilitatea de a aplica discount-uri de cel putin 10 la suta.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.