.

Tipuri țevi: cum o alegi pe cea potrivită în funcție de nevoi?

image001
Distribuie prietenilor tai!

Alegerea țevilor pentru construcții, precum cea a unui gard, dar și pentru instalațiile sanitare din locuință implică atenție la calitate, materiale și detalii specifice fiecărui tip de țeavă.

Pentru a putea opta pentru cele potrivite, trebuie să știi cât mai multe despre tipurile de țevi de pe piață și cum se folosesc în funcție de nevoie. Iată informațiile necesare!

Tipuri de țevi în funcție de domeniul de folosință: construcții

Țevile pentru construcții sunt variate și se categorisesc în funcție de formă și material, Iată care sunt folosite cel mai des:

  • Țeava rotundă de oțel

Țeava rotundă de oțel este printre cele mai populare și potrivite alegeri pentru construcții de tipul gardurilor, halelor, porților și a altor construcții civile. De exemplu, țeava rotundă de oțel este ideală pentru construcția unui gard, în special a celor din beton.

  • Țeava pătrată
Interesant:   Noua direcție a economiei verzi în arhitectura de birouri

Țevile pătrate sunt fabricate tot din oțel și se folosesc pentru a construi garduri sau construcții diverse din domeniul agricol. Acestea sunt alese pentru rezistența deosebită la torsiune și încărcări. Țevile pătrate sunt folosite cel mai des ca susținere pentru structurile metalice.

  • Țeava rectangulară

Țevile rectangulare sunt folosite în construcțiile metalice, la fel ca țevile menționate mai sus, și au avantajul unei rezistențe semnificative la încărcare. De asemenea, deformarea acestui tip de țevi este aproape imposibilă, datorită modului în care este fabricată țeava rectangulară.

Tipuri de țevi în funcție de domeniul de folosință: instalații sanitare

Un alt domeniu în care țevile sunt indispensabile este cel al instalațiilor sanitare, mai exact țevile folosite pentru apă sau gaz în orice locuință. Iată care sunt tipurile principale!

  • Țevile din cupru

Țevile din cupru sunt excelente conductoare termice și electrice. Acestea se folosesc atât pentru instalațiile termice, cât și pentru cele sanitare și de încălzire. Cuprul mai oferă avantajul de a împiedica dezvoltarea bacteriilor și este foarte rezistent. Țevile din cupru au durabilitate până la peste 50 de ani. De asemenea, în funcție de alegerile pentru amenajarea locuinței, țevile din cupru pot rămâne neacoperite.

  • Țevi din PPR (polipropilenă)
Interesant:   Noua direcție a economiei verzi în arhitectura de birouri

Țevile din polipropilenă sunt potrivite pentru instalațiile sanitare datorită manipulării facile. Sunt recomandate în special pentru instalațiile de apă rece, sunt rezistente la temperaturi ridicate și au preț accesibil, față de țevile din cupru.

  • Țevi din PEX (polibutilenă)

PEX-ul este un material flexibil, non-coroziv, se instalează ușor, face față temperaturilor foarte ridicate și au rezistență chimică foarte bună. Țevile din PEX sunt recomandate pentru instalațiile de căldură și instalațiile sanitare de apă rece sau caldă. De reținut faptul că țevile din PEX nu pot fi folosite la exterior.

Pentru instalațiile termice, țevile potrivite sunt cele din cupru, deoarece sunt rezistente la presiuni mari, iar siguranța este un aspect esențial de luat în considerare în acest caz.

Țevile folosite în diverse domenii, de la construcții industriale, la cele sanitare, se aleg în funcție de materialele și rezistența acestora. De asemenea, țevile fabricate din materiale noi, mai ușor de manipulat și instalat sunt potrivite pentru locuințe moderne și pentru cei care au bugete stricte.

Interesant:   Noua direcție a economiei verzi în arhitectura de birouri
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.