.

Tipuri de saltele și care este cea mai bună alegere pentru durerile de spate

vladislav-muslakov-CwIU33KGToc-unsplash
Distribuie prietenilor tai!

Un somn odihnitor este cu siguranță cel mai bun lucru pentru oricine, mai ales la finalul unei zile dificile de muncă. Pentru ca somnul să fie însă cât mai „dulce“, iar corpul să se poată odihni eficient, este nevoie de o saltea potrivită. Află care sunt tipurile de saltele și care este cea mai potrivită pentru tine, dacă suferi de dureri de spate.

Saltele ortopedice

Unele dintre cele mai eficiente produse pentru somn, care oferă și susținere corectă la nivelul coloanei, sunt saltelele ortopedice. Acestea sunt create astfel încât să acopere nevoile oricărei persoane, indiferent de tipul durerilor de spate de care suferă (cervicale, lombare, toracice sau la nivel de articulații).

Saltelele ortopedice au în general o fermitate medie spre mare, astfel că nivelul de susținere a spatelui este foarte bun. Nefiind moi, aceste saltele păstrează o poziție corectă a coloanei, fără a pune presiune pe mușchi sau pe articulații. La nevoie, pentru a îmbunătăți performanțele saltelei, se poate atașa chiar și un topper, pentru un plus de susținere.

Interesant:   Suntem in plina canicula! Iata cateva sfaturi contra deshidratarii

Saltelele ortopedice sunt cel mai adesea un hibrid între modelele pe arcuri și cele cu spumă, iar această conlucrare este perfectă pentru persoanele care suferă de afecțiuni la nivelul spatelui.

Saltele cu arcuri

O categorie foarte apreciată de saltele o constituie saltelele cu arcuri. Acestea au o capacitate foarte mare de păstrare a corpului într-o poziție corectă, ergonomică, grație arcurilor pe care se distribuie greutate în mod egal.

Totuși, dacă alegi o saltea cu arcuri, ar fi indicat să ai în vedere una ale cărei arcuri să fie legate individual, astfel încât să nu fii nevoit să distrugi toată salteaua pentru a căuta, la nevoie, arcul defect. În plus, datorită faptului că lucrează independent, arcul se va schimba fără probleme și nu îți va crea situații nedorite la nivel de utilizare a saltelei.

Saltea pe bază de spumă cu memorie

Aceste tipuri de saltele sunt potrivite persoanelor care vor să se simtă ca pe un nor, având în general un nivel de fermitate mediu. Și aceste tipuri de saltele pot fi folosite de către persoanele care suferă de dureri de spate, însă nu și de către cele care au nevoie de păstrarea unei poziții drepte a corpului, ca recomandare medicală.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Caracteristica saltelelor cu spumă cu memorie este aceea că urmează liniile corpului și chiar dacă încărcarea se distribuie saltelei, vei observa că se pot crea mici zone de tensiune în zonele cu proeminențe.

Spre exemplu, dacă dormi pe o parte, umărul va imprima saltelei o încărcare, în vreme ce restul corpului o alta. Astfel, greutatea nu va fi uniform distribuită, motiv pentru care pot apărea tensiuni la nivelul coloanei vertebrale.

Saltea din latex

Chiar și saltelele din latex pot fi o opțiune benefică pentru odihnă, fiindcă oferă suport, însă, pentru a le crește și mai mult eficiența, se recomandă utilizarea unui topper. Acesta poate imprima saltelei un plus de fermitate care te va ajuta să te bucuri de mai mult suport la nivel cervical și lombar.

Alături de pernele potrivite, saltelele pot fi un aliat de nădejde pentru somnul tău odihnitor. Pernele pot asigura susținerea la nivelul gâtului, în vreme ce saltelele mențin corpul într-o poziție corectă, eliminând astfel durerile de spate.

Interesant:   Cum să ai grijă de protezele tale dentare: sfaturi și trucuri

Acum, că știi cum să-ți alegi o saltea de pat, este important să stabilești tipul de dureri de spate de care suferi pentru a vedea care este modelul cel mai potrivit pentru tine.

Alege să cumperi salteaua din materiale de calitate și fii atent ca aceasta să fie  tratată cu elemente naturale (cum ar fi aloe vera), pentru a te bucura de suport și prospețime ori de câte ori te întinzi în pat.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.