.

Tipuri de ferestre de aluminiu si avantajele acestora

ucoz
Distribuie prietenilor tai!

Tamplaria a evoluat foarte mult in ultimii ani, producandu-se ferestre si usi din ce in ce mai eficiente in ceea ce priveste izolarea termica sau fonica.

Desi tamplaria din PVC este cea mai populara in randul maselor, aluminiul este considerat a fi materialul cel mai potrivit pentru realizarea ferestrelor sau usilor. O cladire cu ferestre aluminiu le poate oferi celor care o folosesc o multime de avantaje si se dovedeste a fi mai valoroasa decat o cladire cu alt fel de tamplarie.

Cate tipuri de ferestre din aluminiu exista?

De-a lungul timpului au fost dezvoltate mai multe tipuri de ferestre de aluminiu, in functie de sfera de utilizare si de cerintele privind functionalitatea, rezistenta la diversi factori ( foc, efractie sau apa), etansietate si alte detalii.

In oferta celor de la Aluprof exista mai multe astfel de ferestre diferentiate in functie de deschidere ( oscilante, batante, rotative, culisante sau fixe) si in functie de destinatie. Pot fi evidentiate ferestre de tip industrial, destinate cladirilor monument istoric, ferestre cu aripa ascunsa sau ferestre cu profile inguste.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă

Care sunt avantajele unor usi si ferestre aluminiu?

Toate tipurile de ferestre de aluminiu prezinta o serie de avantaje in comparatie cu alte tipuri de tamplarie:

  1. Se intretin usor. Necesarul de intretinere este minim. Spre deosebire de PVC sau lemn, aluminiul nu isi modifica nuanta, rezista la apa, zapada, rugina si vant si chiar daca nu este intretinut, isi pastreaza calitatile.
  2. Au o durata mare de viata. Unul dintre principalele aspecte care caracterizeaza ferestrele de aluminiu este durabilitatea. Daca sunt bine montate, acestea pot rezista fara probleme pana la 50 de ani.
  3. Ofera o foarte buna protectie impotriva intemperiilor si capriciilor vremii. Frigul, vantul sau ploile stau departe de locuinta, daca aceasta are ferestre si usi din aluminiu.
  4. Ofera o izolare fonica foarte buna. In combinatie cu un geam corespunzator, ferestrele din aluminiu reduc cu pana la 48% zgomotele din exterior. Sunt foarte potrivite, asadar, in zonele foarte aglomerate;
  5. Sunt sigure impotriva efractiei. Nu exista niciun material mai puternic pentru ferestre decat aluminiul. Daca PVC-ul si lemnul pot fi distruse destul de usor, aluminiul rezista foarte bine in fata socurilor fizice.
  6. Sunt reciclabile. Oamenii ar trebui sa isi faca din ce in ce mai multe griji privind mediul inconjurator. Una dintre marile probleme ale omenirii este data de cantitatile uriase de deseuri aruncate. Reciclarea devine obligatorie, asadar, cel putin din punct de vedere moral. Faptul ca ferestrele din aluminiu sunt reciclabile este un foarte mare plus pentru ecologisti;
  7. Arata bine. Toate acest ferestre si usi – Aluprof din aluminiu sunt foarte placute din punct de vedere estetic, oferind un aspect contemporan placut. Acestea pot veni in mai multe culori, ceea ce le permite utilizatorilor sa isi personalizeze casele;
  8. Rezista foarte bine la razele UV. Daca tamplaria din PVC sau din lemn poate fi decolorata din cauza razelor solare, aluminiul ramane la fel de-a lungul mai multor ani.
Interesant:   Modalități inovatoare în care vă puteți finanța următoarea experiență de cazino

Desi poate parea destul de costisitoare, tamplaria de aluminiu merita fiecare banut investit, fiind o solutie pe termen lung si foarte lung.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.