.

Tinerii suceveni folosesc arta pentru promovarea pacii peste granita

Tinerii suceveni folosesc arta pentru promovarea pacii peste granita
Distribuie prietenilor tai!

Tinerii romani coopereaza cu cei din Ucraina, exprimand impreuna prin intermediul artei si a audiovizualului, ceea ce simt vis-a-vis de situatia critica de peste granita.  Timp de 3 zile, la Suceava au fost prezentate diverse creatii ale acestora, in cadrul mai multor evenimente organizate de Asociatia Consultantilor in Dezvoltare Comunitara, care are ca scop promovarea pacii peste granita. 

Proiectul “Smart4Youth” a fost creat de asociatia ACDC din Romania, avand ca parteneri principali Liceul Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, Liceul Vocational de Arta nr. 5 din Cernauti si Centrul Bucovinean de Arta pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Romanesti Cernauti. Sprijinul financiar a venit din partea Programului Operational Comun Romania Ucraina 2014-2020, al carui obiectiv este sa faciliteze cooperarea dintre institutiile financiare, crescand astfel accesul tinerilor cu varste intre 14 si 20 de ani care locuiesc in zona transfrontlaiera, la o educatie de calitate. 

Acest festival s-a desfasurat in mai multe localitati, insa deschiderea sa oficiala a avut loc in cadrul Colegiului de Arta “Ciprian Porumnesc” din Suceava.  Activitatile la care tinerii au luat parte au fost structurate astfel incat sa cuprinda o diversitate multiculturala. In prima parte a zilei, invitatii au avut sansa sa participe la o expozitie de arta, in care erau prezentat  fotografii din timpul atelierelor, dar si tablouri realizate de refugiatii din Ucraina.

Interesant:   Faci mult sport? Iata cateva sfaturi privind dieta sportiva

Mai tarziu, participantii s-au putut bucura de un microrecital de muzica instrumentala sustinut de elevii Colegiului de Arta sub atenta indrumare a profesoarei Alexandra Beijanaru, al directorului adjunct-Elena Istrate, dar si a inspectorului scolar pentru arte- Ceica Loredana Mihaela. 

Tinerii participanti au ajunsa sa fie felicitati de personalitati importante printre care se numara si  Petru – Vasile Gafiuc, presedintele Asociatiei Consultantilor in Dezvoltare Comunitara si Ionut Rusti – manager financiar Asociatia ACDC, insotiti de Adina Tudosa – manager de proiect si Constantin Tanasa – inspector scolar, ambii reprezentanti ai Liceului Tehnologic “Oltea Doamna” Dolhasca, Nadiya Makushynska – manager proiect si Iurie Levcic – presedintele Centrului Bucovinean de Arta Cernauti.

Vrei sa afli mai multe detalii despre acest eveniment? Poti gasi alte comunicate de presa despre administratie pe ecomunicate.ro

Munca si implicare liceenilor care au luat parte la acest proiect au uimit atat organizatorii cat si invitatii de seama de pe parcursul zilelor de festival. Tinerii au reusit sa transmita astfel un mesaj puternic legat de libertate, pace, uniune si intelegere, care a ajuns la fiecare spectator in parte avand un impact impresionant asupra acestora. Pentru a afla mai multe detalii despre cum au decurs toate zilele de festival, dar si ce proiecte mai pregatesc tinerii liceeni poti accesa si alte comunicate de presa despre administratie pe ecomunicate.ro.

Interesant:   Ce trebuie să facem atunci când montăm anvelopele de iarnă
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.