.

Thailanda are de azi un nou rege

Distribuie prietenilor tai!

Maha Vajiralongkorn a fost încoronat, în această dimineaţă, rege al Thailandei. Suveranul de 66 de ani a primit coroana regală în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Marele Palat din Bangkok. Noul rege va fi cunoscut de acum înainte sub numele dinastic de Rama al X-lea și este ultimul descendent al dinastiei Chakri, aflată la putere în această țară asiatică din 1782.
Maha s-a născut la 28 iulie 1952, la palatul Dusit din Bangkok, şi a devenit, teoretic, rege al Thailandei în 13 octombrie 2016, când tatăl său, regele Bhumibol, a murit. El și-a intrat însă în drepturi depline abia astăzi, odată cu încoronarea. Această ceremonie oficială a fost amânată pentru a respecta perioada de doliu cuvenită fostului suveran. Maha este al doilea copil şi primul fiu al reginei Sirikit şi al regelui Bhumibol Adulyadej. Regele a primit educație în Marea Britanie şi Australia, unde a urmat cursurile Royal Military College de la Canberra. Maha a fost instruit să devină ofiţer în forţele armate Thai şi este calificat ca pilot de luptă. Din anul 1975, el a servit ca ofiţer în armata regală thailandeză. Din anul 1972, Maha a devenit moştenitorul oficial al coroanei. Regina Suthida, care e a patra sa soţie, a devenit comandant adjunct al gărzii sale personale cu rang de general, iar în decembrie 2016 a devenit general în armată.

Interesant:   Cum ajunge combustibilul rusesc in Europa, in pofida sanctiunilor
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.