.

Test PCR pentru variola maimutei

Distribuie prietenilor tai!

Oamenii de stiinta din Coreea de Sud au pus la punct un test PCR care detecteaza virusul variolei maimutei in 90 de minute.

Testul a fost dezvoltat de firma sud-coreeana Seegene, care afirma ca doreste sa ajute tarile sa tina sub control raspandirea variolei maimutei si sa opreasca transmiterea comunitara a bolii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca in aceasta vara va creste numarul de cazuri de infectare, transmiterea bolii in Europa fiind amplificata de evenimente mari, festivaluri, de exemplu.

Biroul european al OMS atrage atentia ca Europa e epicentrul celei mai mari epidemii de variola maimutei, intr-o zona geografica diferita de cele traditionale pentru aceasta boala, adica vestul si centrul Africii.

Variola maimutei a fost depistata in peste 50 de tari. Tulpina care circula in prezent in emisfera de nord are o rata de mortalitate estimata la 3-6 la suta. Potrivit OMS, variola maimutei e periculoasa mai ales pentru gravide, copii si pentru persoanele cu un sistem imunitar slabit.

Interesant:   Înghețată, retrasă de la vânzare în Belgia

Testarea PCR e vitala, spun specialistii, mai ales in cazul contactilor, tinand cont ca perioada de incubatie variaza de la 5 la 21 de zile.

Noul test poate identifica pozitivitatea la variola maimutei in 90 de minute, iar firma sud-coreeana Seegene intentioneaza sa faca testele disponibile in tarile care au cazuri de infectare.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca incearca sa obtina mai multe informatii despre copiii infectati. Cele mai multe cazuri in randul copiilor sunt in Marea Britanie, Spania si Franta. Niciunul dintre copiii bolnavi nu a dezvoltat forme severe. OMS cere extinderea testarii. “Sunt ingrijorat pentru ca se pare ca virusul tinteste grupurile de risc, inclusiv copiii, persoanele imunocompromise si gravidele” – a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, director-general OMS. De cand a izbucnit epidemia, in luna mai, s-au inregistrat  3.400 de cazuri de variola maimutei si un deces. Cele mai multe cazuri, potrivit OMS, sunt in randul barbatilor care au intretinut relatii sexuale cu alti barbati.

Interesant:   Skittles, gustoasele bombonele, ar putea fi periculoase?
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.