.

Tesla are o valoare de piata record

Distribuie prietenilor tai!

Producatorul auto american Tesla a devenit prima companie auto listata la o bursa de valori care depaseste pragul de capitalizare si sare de 100 de miliarde de dolari. In acest moment, valoarea de piata a Tesla este mai mare decat cea a Ford si General Motors la un loc.

Tesla, companie infiintata de excentricul Elon Musk in 2003, produce vehicule electrice, iar recordul stabilit acum pe bursa vine pe fondul profiturilor inregistrate anul trecut. Actiunile Tesla au crescut pe Wall Street cu peste opt la suta, ajungand la 591,31 dolari pe titlu. Prin urmare, compania e evaluata la aproape 107 miliarde dolari. Precedentul record fusese stabilit de Ford, in 1999, cu o capitalizare de aproximativ 81 miliarde dolari.

Musk, mai aproape de bonusul de 346 milioane dolari

Valoarea de piata a Tesla il aduce pe Musk cu un pas mai aproape de prima transa, de 346 de milioane de dolari, din pachetul de bonus, stabilit pentru CEO. Asta cu conditia ca Tesla sa ramana peste pragul de 100 de miliarde de dolari pentru o perioada de sase luni.

Interesant:   5 prevederi pe care angajatorii trebuie să le includă în contractul individual de muncă

Musk, elogiat de presedintele Donald Trump

Presedintele american Donald Trump este impresionat de succesul lui Elon Musk. A declarat ca este un geniu, comparabil cu Thomas Edison, si a spus ca America trebuie sa aiba grija de geniile sale. Excentricul antreprenor, care a cunoscut multe suisuri si coborasuri si a tinut mereu prima pagina a presei, a construit o companie auto de la zero, iar acum valoreaza mai mult decat oricare dintre producatorii auto din Detroit. Elon Musk este pasionat si a investit enorm si in rachete spatiale si alte vehicule ce par desprinse din filmele stiintifico-fantastice.

Manuela

 

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.