.

Terorism islamist la Paris: un profesor a fost decapitat

Distribuie prietenilor tai!

Atacatorul a strigat Allah Akbar, dupa care l-a injunghiat pe profesor si apoi l-a decapitat. Victima e  profesor de istorie, care aratase elevilor caricaturile cu profetul Mahomed, publicate de revista satirica Charlie Hebdo.

Atacul a socat toata Franta; in mica suburbie pariziana Conflans-Sainte-Honorine, unde profesorul a fost decapitat de extremistul musulman, s-a deplasat in cursul serii si presedintele Emmanuel Macron. “Un cetatean francez a fost ucis pentru ca era profesor si pentru ca ii invata pe elevi ce inseamna libertatea de expresie. Tara intreaga e solidara cu profesorii sai. Nu vom lasa teroristii sa dezbine Franta, obscurantismul nu va iesi invingator” – a spus Macron. Presedintele s-a intalnit cu corpul didactic de la scoala unde preda profesorul decapitat. Macron era vizibil marcat.

Atacul a avut loc in apropierea scolii unde profesorul preda istorie si geografie. Teroristul a fost prins imediat; apucase sa se indeparteze doar cateva sute de metri. A fost impuscat mortal de politie si, cu ultima suflare, a spus Allah Akbar (Allah e mare).

Interesant:   Haos pe glob! O pana informatica a paralizat omenirea

La Ministerul de Interne al Frantei a fost infiintata o celula de criza, iar seful internelor, aflat in vizita in Maroc, a revenit imediat acasa. Toata Franta e in stare de soc, iar localnicii din suburbia Conflans-Sainte-Honorine, marturisesc ca sunt ingroziti. “Noi aici, suntem la tara, aici nu se intampla niciodata nimic” – declara  o femeie din Conflans-Sainte-Honorine, iar un pensionar spunea ca, pana acum se simtea in siguranta, dar de acum nu va mai avea liniste. “Atentatele si islamistii erau doar la Paris sau in oras. Daca teroristii musulmani au ajuns si aici, nu avem scapare” – a spus varstnicul.

Teroristul ar fi din spatiul ex-sovietic, relateaza presa franceza, stabilit in Franta din 1999. Se pare ca scrisese pe Twitter, cu doar cateva minute inainte de a-l decapita pe profesor, ca “infidelii trebuie sa moara”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.