.

Telefoanele Nokia si spionajul chinez

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile finlandeze care se ocupa de protectia datelor au anuntat ca deschid o ancheta, pentru a stabili daca telefoanele mobile Nokia au trimis date in China. Postul public de televiziune din Norvegia a relatat ca detine dovezi, conform carora mobilele companiei finlandeze ar fi transmis date in China.

Ombudsman-ul din Finlanda, Reijo Aarnio, a declarat ca vor incepe cercetari, pentru a vedea daca e vorba de informatii personale si daca exista o justificare juridica pentru acest lucru.

Păna acum, Nokia nu a facut niciun comentariu.

Scandalul a pornit de la Nokia 7.1 Plus

La deschiderea telefonului sau la deblocarea ecranului, catre un server din China plecau informatii despre pozitia geografica, numarul cardului SIM si seria telefonului – afirma jurnalistii norvegieni.

Luna trecuta, un norvegian a monitorizat traficul telefonului sau Nokia 7 Plus. A observat ca telefonul intra in contact cu un server si trimite un pachet de date. Pachetul era trimis necriptat, iar cand norvegianul a analizat continutul a vazut ca destinatarul informatiilor era China Internet Network Information Center, din Beijing.

Interesant:   Premierul olandez, cu cele mai mari sanse la sefia NATO, primele declaratii dupa ce si Iohannis s-a autopropus

Nokia 7.1 Plus are multe componente fabricate in China si, cel mai probabil, acestea au un soft spion, care trimite anumite date unui destinatar prestabilit.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.