.

Telefoanele Nokia si spionajul chinez

Distribuie prietenilor tai!

Autoritatile finlandeze care se ocupa de protectia datelor au anuntat ca deschid o ancheta, pentru a stabili daca telefoanele mobile Nokia au trimis date in China. Postul public de televiziune din Norvegia a relatat ca detine dovezi, conform carora mobilele companiei finlandeze ar fi transmis date in China.

Ombudsman-ul din Finlanda, Reijo Aarnio, a declarat ca vor incepe cercetari, pentru a vedea daca e vorba de informatii personale si daca exista o justificare juridica pentru acest lucru.

Păna acum, Nokia nu a facut niciun comentariu.

Scandalul a pornit de la Nokia 7.1 Plus

La deschiderea telefonului sau la deblocarea ecranului, catre un server din China plecau informatii despre pozitia geografica, numarul cardului SIM si seria telefonului – afirma jurnalistii norvegieni.

Luna trecuta, un norvegian a monitorizat traficul telefonului sau Nokia 7 Plus. A observat ca telefonul intra in contact cu un server si trimite un pachet de date. Pachetul era trimis necriptat, iar cand norvegianul a analizat continutul a vazut ca destinatarul informatiilor era China Internet Network Information Center, din Beijing.

Interesant:   De ce nu poate Israelul sa invinga gruparea terorista Hamas?

Nokia 7.1 Plus are multe componente fabricate in China si, cel mai probabil, acestea au un soft spion, care trimite anumite date unui destinatar prestabilit.

 

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.