.

Tarile Uniunii Europene nu scapa de restrictii prea curand

Distribuie prietenilor tai!

Liderii celor 27 de tari membre cer mentinerea unor restrictii anti-COVID ferme si accelerarea vaccinarii. Lupta cu pandemia a fost tema principala a primei zilei a summit-ului UE, desfasurat in sistem videoconferinta.

In declaratia comuna, data publicitatii dupa prima zi de discutii, presedintii si premierii din tarile UE afirma ca “situatia epidemiologica ramane grava, noile variante aduc provocari suplimentare. Trebuie sa mentinem restrictii ferme si sa intensificam eforturile pentru a accelera vaccinarea”.

In mai toate statele Uniunii Europene, campaniile de vaccinare se desfasoara lent, atat din cauza lipsei dozelor, cat si din cauza reticentei unei insemnate parti a populatiei fata de vaccinuri. Noile variante ale coronavirusului – in principal, cea britanica si mutatia sud-africana – sunt tot mai prezente si se vorbeste tot mai mult despre un iminent val trei.

Romania, printre tarile fruntase la vaccinare

Romania e pe locul doi in Uniunea Europeana in ceea ce priveste numarul de vaccinati anti-COVID. Suntem insa pe primele locuri in ceea ce priveste numarul de decese. Printre tarile de la coada clasamentului se numara, de exemplu, Belgia, care, din motive financiare, a comandat putine doze de vaccin si considera ca masurile de carantina si restrictiile sunt mai putin costisitoare.

Interesant:   Biden, un cadavru politic

Presedinta Comsiei Europene,  Ursula von der Leyen, se declara insa optimista ca obiectivul de a vaccina 70 la suta din populatia Uniunii Europene, 225 de milioane de persoane, pana la sfarsitul verii, va fi atins.  Iar presedintele Consiliului Uniunii Europene, Charles Michel a facut apel la imbunatatirea capacitatilor de secventiere a virusului, pentru a-i monitoriza mutatiile. Acest procedeu complex e realizat, la standarde de ultima generatie, doar in cateva tari ale Uniunii Europene. Marea Britanie, care acum nu mai e parte a clubului comunitar, e tara europeana care dispune de cele mai sofisticate metode de secventiere a virusului.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.