.

Sute de străini care stăteau ilegal în România au ajuns la Poliție

Distribuie prietenilor tai!

Poliţiştii au descoperit în acest an 720 de străini care stăteau ilegal în România, iar 204 dintre ei au fost expulzați din țară, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI).
“În primele trei luni, în cadrul acţiunilor întreprinse, poliţiştii de imigrări au depistat 720 de persoane în şedere ilegală. Pentru străinii care nu îşi justificau prezenţa pe teritoriul României, precum şi cei care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 320 de documente de părăsire a teritoriului ţării noastre. Se remarcă o creştere, faţă de primul trimestru al anului trecut, de peste 112%, la returnarea sub escortă a străinilor de pe teritoriul ţării noastre, fiind îndepărtate 204 persoane. Principalele motive înregistrate au fost depistarea la muncă nedeclarată, tentativa/ trecerea frauduloasă a frontierei şi nerespectarea deciziei de returnare”, potrivit unui comunicat.
Poliția a amendat 1.925 de cetăţeni străini pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul migraţiei cu sume în valoare totală de 413.925 lei.
IGI a asigurat, în primul trimestru al anului 2019, managementul şederii legale pe teritoriul ţării noastre pentru 123.957 de persoane, dintre care 72.266 provin din state terţe (cei mai mulţi sunt din Moldova – 10.528, Turcia – 9.277 şi China – 7.939) şi 51.691 din state membre UE, SEE şi Confederaţia Elveţiană (Italia – 14.751, Franţa – 6.516 şi Germania – 6.385 etc), potrivit comunicatului.

Interesant:   Patronii statiei GPL din Crevedia au fost retinuti
Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.