.

Sute de morți în urma unui cutremur, în Afganistan

Distribuie prietenilor tai!

Cel puţin 255 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui cutremur produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în estul Afganistanului, conform agenţiei afgane de presă Bakhtar, transmite DPA.

Alte 155 de persoane au fost rănite în timpul seismului cu magnitudinea 6,1 care s-a produs în provincia Paktika din estul ţării, potrivit relatării.

Oficialii locali estimează că numărul victimelor ar putea creşte în cazul în care Guvernul nu reuşeşte să trimită la timp ajutoare de urgenţă în zonele afectate.

Purtătorul de cuvânt al guvernului taliban, Bilal Karimi, a solicitat, într-un comunicat, trimiterea echipelor de intervenţie în zonele afectate pentru a preveni “înrăutăţirea catastrofei”.

Potrivit media locale, un sat din provincia cea mai afectată a fost distrus în totalitate.

Seismul s-a produs la o distanţă de aproximativ 44 kilometri de oraşul Khost, din sud-estul Afganistanului, la o adâncime de 51 de kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Interesant:   Val de scumpiri incepand cu 1 iulie

Cutremurul a fost resimţit pe o rază de aproximativ 500 de kilometri de aproximativ 119 milioane de locuitori din Pakistan, Afganistan şi India, a indicat Centrul Seismologic Euro-Mediteranean (EMSC) într-un mesaj pe Twitter.

Regiunile din nord-vestul Pakistanului se învecinează cu zona din estul Afganistanului unde s-a produs cutremurul. Seismul a fost resimţit în mai multe oraşe din Pakistan, inclusiv în capitala Islamabad şi în oraşul estic Lahore, însă în această ţară nu au fost raportate imediat pagube materiale sau decese.

Cutremurele sunt frecvente în această regiune şi provoacă deseori daune semnificative.

Inundaţiile care continuă să afecteze Bangladesh-ul, declanşate de ploile sezoniere abundente şi de apa scursă de pe versanţi, au provocat 36 de morţi în mai puţin de o săptămână, informează miercuri agenţia Xinhua.

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.