.

Sute de arestari in Rusia la protestele anti-mobilizare militara

Distribuie prietenilor tai!

In marile orase din Rusia au fost organizate proteste impotriva deciziei presedintelui Vladimir Putin de a decreta mobilizarea partiala a rezervistilor. In majoritatea cazurilor, oamenii nici nu au apucat sa protesteze, au fost arestati imediat ce au sosit la locul demonstratiei.

Pentru prima data dupa cel de al doilea Razboi Mondial, presedintele Vladimir Putin a ordonat mobilizarea partiala a rezervistilor, pentru razboiul din Ucraina. Grupuri pentru drepturile omului au anuntat a in 32 de orase din Rusia, de la Sankt Petersburg pana in Siberia, au fost saltati cu dubele sute de protestatari. Cele mai multe persoane au fost retinute la Moscova, respectiv 350.

Autoritatile au desfasurat in capitala un dispozitiv politienesc substantial. Au fost arestati trecatori, care au declarat ca venisera la plimbare. La Sankt Petersburg, al doilea ora al Rusiei, ca marime, numărul arestarilor a depasit 150 de persoane.

Presedintele Putin a decretat mobilizarea a circa 300.000 de rezervisti, dupa ce,  in urma unei contraofensive ucrainene, trupele ruse au pierdut teritorii cucerite in nord-estul Ucrainei.

Interesant:   Din cauza caniculei, a cedat reteaua de electricitate din mai multe tari

Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a declarat ca aceasta mobilizare este necesara pentru ca trupele ruse sa poata sustine o linie a frontului ce are o lungime de circa o mie de kilometri si pentru a controla teritoriile ocupate in estul si sudul Ucrainei.

Putin acuza Occidentul ca, dupa ce a impus Kievului sa nu mai negocieze cu Moscova si a aprovizionat cu armament trupele ucrainene, incearca acum sa incurajeze Ucraina sa impinga operatiunile militare pana pe teritoriul rus, intrucat ”scopul Occidentului este sa slăbească, sa divizeze si sa distruga Rusia”.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.