.

“Suntem in razboi si vom castiga” – declara premierul israelian Beniamin Netanyahu

Distribuie prietenilor tai!

Gruparea islamista Hamas a lansat cel mai mare atac anti-israelian din ultimele decenii. A fost un atac surpriza, care arata un esec de proportii al serviciilor secrete israeliene.

Au murit zeci de israelieni si alte sute au fost raniti. “Dusmanul nostru va plati un pret mai usturator ca niciodata. Suntem in razboi si il vom castiga” – a declarat seful guvernului israelian, Beniamin Netanyahu.

Gruparea islamista palestiniana Hamas a lansat un atac de proportii fara precedent, cu oameni inarmati care au intrat in Israel si o ploaie de rachete lansate dinspre Gaza. Gruparea Hamas e sustinuta de Iran de ani de zile. Au loc lupte in mai multe orase israeliene si in zona unor baze militare din Gaza. Armata israeliana a raspuns cu bombardamente in Fasia Gaza.

Nu se stie cati militanti Hamas au patruns pe teritoriul israelian, dinspre Gaza. Este o lovitura umilitoare pentru serviciile israeliene de informatii, care, desi sunt de regula la curent cu miscarile islamistilor, de aceasta data au fost luate pe nepregatite.

Interesant:   Românii, cel mai mare risc de a ajunge in sărăcie

Militantii Hamas au luat prizonieri mai multi militari israelieni. Guvernul israelian nu a confirmat, dar nici nu a infirmat faptul ca militarii sai s-ar afla in mainile Hamas.

Comandantul militar al Hamas, Mohammad Deif, a anuntat inceputul operatiunii intr-o inregistrare difuzata de canalele media ale palestinienilor. Deif le-a cerut palestinienilor de pretutindeni sa se ridice la lupta. “E ziua celei mai mari batalii pentru a pune capat ocupatiei. Au fost lansate 5000 de rachete” – a declarat comandantul palestinian.

Locuitorii din asezarile evreiesti din Gaza au sunat la presa israeliana si au cerut ajutorul. Ei povestesc ca militantii palestinieni au intrat peste ei in casa si incearca sa patrunda in adapostul in care se ascunde familia. Jihadistii s-au infiltrat inclusiv in kibutz-uri si pe retelele de socializare circula povestiri si clipuri video ingrozitoare.

Sunt cel putin 20 de locatii unde au loc schimburi de focuri intense intre palestinieni si armata israeliana.

Manuela

Incearca www.i-drpciv.ro pentru cele mai bune chestionare auto drpciv si pentru a lua permisul de conducere cu usurinta maxima.
Verifica DexOnline.Net - un dictionar de definitii care iti va imbogati vocabularul ori de cate ori ai nevoie.